Lluís Domènech i Montaner, l'arquitecte de l'antic Hospital de Sant Pau, es va inspirar en els hospitals més moderns d'Europa a l'hora de dissenyar-lo, l'any 1902, i va entendre que la il·luminació natural, l'aire fresc, els espais verds i la bella decoració de les estances incidien favorablement en la recuperació dels pacients. 


El resultat va ser una ciutat hospitalària única al món, formada per 27 pavellons de maó vermell envoltats de jardins i connectats per uns passadissos subterranis que permetien traslladar els malalts sense sortir a l'exterior. Aquestes joies modernistes s'aixecaven sobre una planta quadrada dividida per dos eixos que formaven una creu, l'emblema de l'antic hospital medieval.

Els pavellons acollien els serveis, tant els mèdics com els generals, i els diferents departaments. Ara acullen diverses institucions, que s'hi van instal·lar a partir del 2009, quan l'hospital es va traslladar a unes noves instal·lacions.Dotze anys abans, el 1997, el recinte hospitalari va ser declarat Patrimoni Mundial per la Unesco.


A "Batalla monumental" s'enfrontarà a la Pedrera, a la "Batalla del Modernisme"!

 

>> Descobreix més detalls sobre el monument al web de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya

Anar al contingut