Edificat entre els anys 1905 i 1908 al barri de Sant Pere de Barcelona, el Palau de la Música Catalana és l'única sala de concerts inscrita a la Llista de Patrimoni Mundial de UNESCO. L'Orfeó Català va encarregar-ne la construcció a Lluís Domènech i Montaner per convertir l'auditori en la seva seu i tenir, per fi, una gran sala de concerts a Barcelona que havia d'esdevenir l'epicentre de la vida musical catalana.

L'arquitecte modernista va revestir l'edifici de vitralls acolorits per on entra la llum, cosa que fa la impressió d'estar en un lloc fantàstic. L'exemple perfecte és la sala de concerts, amb una gran claraboia de vidre al centre. També va voler que l'edifici tingués elements de totes les arts aplicades: vitrall, forja, escultura i mosaic. Aquests elements ja són presents a la façana, que amaga una estructura central metàl·lica recoberta de vidre que permet l'entrada de llum natural a la sala de concerts.

A l'interior els ulls no donen l'abast: van de l'orgue central a les muses que envolten l'escenari o a les valquíries de Wagner que sorgeixen del sostre. També són espectaculars el Foyer o la sala Lluís Millet, un gran saló amb vitralls i columnes ornamentats amb motius florals.

A "Batalla monumental" s'enfronta a la Cripta i Colònia Güell, a la "Batalla modernista"!

 

>> Descobreix més detalls sobre el monument al web de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya

Anar al contingut