Situat en un indret estratègic, a la mateixa distància de València que del Rosselló i amb un control sobre les comunicacions fluvials per l'Ebre entre Aragó i Tortosa, el castell de Miravet va ser l'última fortalesa de l'orde del Temple. Va caure després d'un setge que va durar gairebé un any i que va precedir a la desaparició d'un del ordes militars més poderosos de l'edat mitjana.

Imponent, envoltada per una muralla de 25 metres d'alçada, la fortalesa s'erigeix sobre un turó amb unes vistes impressionants sobre l'Ebre. De fet, una de les millors maneres de descobrir-lo per primera vegada és des del riu.

El castell de Miravet es va aixecar sobre una fortalesa andalusina del segle IX just després de la conquesta d'aquestes terres per part de Ramon Berenguer IV. El comte el va ocupar el 1153 i el va donar a l'orde del Temple. Els monjos guerrers el van reconstruir i el van convertir en la seu de la província templera de Catalunya i Aragó. Aquesta va ser l'època de màxima esplendor del castell i a aquest període pertanyen la majoria de les estructures que es poden veure avui dia.

Miravet ha viscut les grans batalles de la història de Catalunya. Va ser testimoni de la guerra dels Segadors, la de Successió, les guerres carlines i la batalla de l'Ebre. Tot i això, avui dia el representant templer de Batalla Monumental és, encara, un dels millors exemples de l'arquitectura militar catalana dels segles XII i XIII.

A "Batalla monumental" s'enfrontarà al Castell de Cardona, a la "Batalla dels Castells"!

 

>> Descobreix més detalls sobre el monument al web de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya

Anar al contingut