Tot i que va ser construït el 886 per ordre de Guifré el Pelós, el castell de Cardona porta associat l'element que el va convertir en una fortificació monumental: la sal. I és que gràcies a l'explotació de les salines, els senyors de Cardona es van convertir en una de les nissagues més influents de la política de la corona catalanoaragonesa. El castell que van habitar n'és el principal llegat.


La fortalesa, però, ha passat a la història no només per haver estat la residència dels poderosos "senyors de la sal", sinó pel protagonisme que va tenir durant la Guerra de Successió. La vila i la seva fortificació estaven situades en un lloc estratègic per evitar l'avanç de les tropes borbòniques i el castell va caure una setmana després que la resta de Catalunya.

Avui dia, els elements més destacats són la torre de la Minyona, el pati ducal, els baluards de defensa i la col·legiata de Sant Vicenç, del segle X. La visita ha d'incloure el Parc Cultural de la Muntanya de la Sal, que, després de ser durant anys una de les mines de sal potàssica més importants del món, es va convertir en un gran espai cultural que difon la importància del jaciment. Endinsar-s'hi és una gran experiència.

A "Batalla monumental" s'enfrontarà al Castell de Miravet, a la "Batalla dels Castells"!

 

>> Descobreix més detalls sobre el monument al web de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya

Anar al contingut