El David comprova la pressió de les rodes del cotxe delprograma
El David comprova la pressió de les rodes del cotxe del programa

El capítols de la segona temporada:

1. Al volant, controla't!

Quan conduïm podem trobar-nos situacions amb altres conductors que ens poden molestar. En aquest capítol, en David ens farà prendre consciència de les diferències entre exaltar-nos o calmar-nos davant aquest tipus de circumstàncies.

2. Conviure amb els ciclistes

Com hem d'actuar quan ens trobem amb un grup de ciclistes a la carretera? Com han d'actuar i circular els ciclistes? Quan els podem avançar? Quina distància hem de guardar si els volem avançar? En David ens explicarà que cal fer per evitar riscos i accidents.

3. Hem punxat una roda!

Punxar una roda a la carretera comporta molts riscos. Tenim la roda de recanvi amb la pressió correcte? Com ho hem de senyalitzar? On ens hem de col·locar per canviar-la? En David també ens explicarà els tipus de rodes de recanvi que hi ha i quin ús n'hem de fer i com funcionen els kits d'emergència si no portem roda de recanvi.

4. Una volta a la rotonda

En David ens explicarà com hem d'accedir i sortir de les rotondes sense atabalar-nos. En quin carril hem de situar-nos? Com hem de canviar de carril? Quan hem de cedir el pas?

5. Compte que plou!

Conduir sobre mullat incrementa molt el risc a la carretera. Cal augmentar la distància de seguretat? Puc frenar com sempre? Amb quines marxes cal anar? Tenim els neteja-parabrises sempre en estat òptim? En aquest capítol, en David ens resoldrà aquests i més dubtes sobre la conducció sota la pluja.

6. Les mans al volant!

En David ens explicarà per què cal ser conscient de la posició de les mans al volant quan conduïm. D'això, no només en depèn un millor control del cotxe, sinó també la seguretat en casos d'imprevistos a la carretera.

7. Perquè em marejo?

Hi ha moltes persones que es maregen quan van en cotxe, i molt sovint aquest és el resultat d'una conducció poc acurada; canvis de velocitat inadequats, frenades de cop, brusquedat i altres mals hàbits en la conducció.

8. Anem a la muntanya!

Per conduir per camins de camp i muntanya cal prendre mesures específiques i així evitar ensurts. A més, cal estar informat dels camins aptes per circular en cotxe i identificar aquells que no ho siguin.

9. El conductor ecològic

Ser un conductor ecològic, més enllà de fer ús de cotxes de baix consum energètic, és també una qüestió d'actitud a l'hora de conduir. Una conducció ecològica redueix el consum i desgast del cotxe, entre molts altres avantatges.

10. Tot en ordre? Som-hi!

Planificar un viatge suposa ordenar correctament tant el cotxe com el nostre cap abans de posar-nos en marxa. Quines mesures hem de prendre? Com hem de carregar el cotxe? Com hem de portar les nostres mascotes?

11. Compte que s'acosta una sirena!

Com hem d'actuar quan a la ciutat o a la carretera s'acosta una ambulància o un cotxe d'emergències (bombers, policia...)? En David ens donarà consells per fer més fàcil la feina d'aquest col·lectiu de professionals que sovint s'han d'arriscar per salvar una vida.

12. PAS: Protegir, avisar i socórrer

Ens trobem amb un sinistre a la carretera, cal temperar els nervis i actuar amb serenitat però amb diligència; i cal fer-ho en un ordre concret. El PAS és la conducta que ens recorda que primer hem de Protegir la zona afectada, després Avisar els serveis d'emergències (112) i, per últim, Socórrer els afectats en allò que puguem i acompanyar-los mentre esperem l'ambulància i la policia.

13. La mobilitat del futur

Ens trobem en un moment en el qual els patrons de mobilitat estan canviant, en aquest capítol en David ens explicarà les claus del futur i els canvis que han de venir: cotxes híbrids de gas i gasolina, cotxes elèctric, microcotxes...

Anar al contingut