• Ànima de Sant Jordi 2012
  Veure vídeo

 • Ànima - capítol 94
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 94

  El magazín cultural del 33 rep a plató l'actriu Anna Lizaran, immersa de nou en els assajos d'"Agost", el gran èxit de la temporada passada al TNC i que ara es reestrena. Aquesta setmana, coincidint amb la Mostra d'Igualada, ens ocupem del teatre familiar amb un reportatge de Jofre Font. L'altra convidada a plató és la cantant Anna Roig que, aquest Sant Jordi, debuta com autora amb el llibre "Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m'invento i les coses que he somiat". I a una setmana de la diada del llibre, visitem una llibreria modèlica de poble, "L'Espolsada", de les Franqueses del Vallès, i coneixem superusuaris de la web "Què llegeixes?". En l'àmbit literari, també veiem el retrat de l'ànima del poeta i rapsode, Carles Rebassa.
  Amb la reportera Júlia Bertran visitem, a la galeria Fidel Balaguer de Barcelona, l'exposició "Ariadna multiusos, la nina performàtica", un projecte singular de l'artista multidisciplinària Ariadna Rodríguez.

  El magazín cultural del 33 rep a plató l'actriu Anna Lizaran, immersa de nou en els assajos d'"Agost", el gran èxit de la temporada passada al TNC i que ara es reestrena. Aquesta setmana, coincidint amb la Mostra d'Igualada, ens ocupem del teatre familiar amb un reportatge de Jofre Font. L'altra convidada a plató és la cantant Anna Roig que, aquest Sant Jordi, debuta com autora amb el llibre "Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m'invento i les coses que he somiat". I a una setmana de la diada del llibre, visitem una llibreria modèlica de poble, "L'Espolsada", de les Franqueses del Vallès, i coneixem superusuaris de la web "Què llegeixes?". En l'àmbit literari, també veiem el retrat de l'ànima del poeta i rapsode, Carles Rebassa. Amb la reportera Júlia Bertran visitem, a la galeria Fidel Balaguer de Barcelona, l'exposició "Ariadna multiusos, la nina performàtica", un projecte singular de l'artista multidisciplinària Ariadna Rodríguez.

 • Ànima - capítol 93
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 93

  El programa rep a plató aquest dilluns, 2 d'abril, l'actriu Loles León, que protagonitza al teatre la comèdia "La gran depresión" juntament amb Bibiana Fernández, a qui també hem entrevistat. Aprofitant la seva visita, Antonio Baños farà una carta personal a Pedro Almodóvar, que ha marcat la carrera de les dues actrius.
  En l'àmbit cinematogràfic, coneixem de prop Àlex Villagrasa, l'home que hi ha al darrere dels efectes visuals de la sèrie de pel·lícules de terror "REC".
  Dos dels altres protagonistes de la setmana són el "bailaor" Israel Galván, que acaba de triomfar al Mercat de les Flors amb l'espectacle "La curva", i la cantant Bebe, que té disc nou al mercat i un concert previst aquesta setmana a un nou festival de Lleida.
  Amb la reportera Júlia Bertran fem una ruta d'espais "còctel", en què s'imposa la barreja de disciplines, i aquesta setmana també visitem l'exposició sobre Delacroix que està fent el CaixaForum de Barcelona.

  El programa rep a plató aquest dilluns, 2 d'abril, l'actriu Loles León, que protagonitza al teatre la comèdia "La gran depresión" juntament amb Bibiana Fernández, a qui també hem entrevistat. Aprofitant la seva visita, Antonio Baños farà una carta personal a Pedro Almodóvar, que ha marcat la carrera de les dues actrius. En l'àmbit cinematogràfic, coneixem de prop Àlex Villagrasa, l'home que hi ha al darrere dels efectes visuals de la sèrie de pel·lícules de terror "REC". Dos dels altres protagonistes de la setmana són el "bailaor" Israel Galván, que acaba de triomfar al Mercat de les Flors amb l'espectacle "La curva", i la cantant Bebe, que té disc nou al mercat i un concert previst aquesta setmana a un nou festival de Lleida. Amb la reportera Júlia Bertran fem una ruta d'espais "còctel", en què s'imposa la barreja de disciplines, i aquesta setmana també visitem l'exposició sobre Delacroix que està fent el CaixaForum de Barcelona.

 • Ànima - capítol 92
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 92

  MISHIMA, A ÀNIMA

  ÀNIMA, el magazín cultural del 33, presentat i dirigit per Toni Puntí, rep a plató aquest dilluns 26 de març el músic Da
  vid Carabén, ànima del grup Mishima, que té nou disc al mercat, "L'amor feliç". Aprofitant també la seva condició de realitzador de televisió, fem una visita a l'exposició "Pantalla global", que es pot veure al CCCB i en la qual Carabén ha pres part.

  Amb el reporter Jofre Font expliquem el perquè del retorn, amb tres pel·lícules i una sèrie de televisió, del personatge de Blancaneu. Ho farà amb l'ajuda de l'actriu Alba Sola a plató i de la professora Teresa Duran, experta en literatura infantil. I ja que parlem del món dels "set nans", la reportera Júlia Bertran presenta un seguit de propostes culturals minúscules que són una autèntica tendència.

  L'altre gran protagonista del programa és el fotògraf Pedro Madueño, que inaugura al centre CaixaForum, una exposició completa, comissariada per Julià Guillamon, sobre els seus retrats periodístics de les últimes tres dècades.

  I aquesta setmana veurem l'ànima de la jove fotògrafa Noemí Elías.

  MISHIMA, A ÀNIMA ÀNIMA, el magazín cultural del 33, presentat i dirigit per Toni Puntí, rep a plató aquest dilluns 26 de març el músic David Carabén, ànima del grup Mishima, que té nou disc al mercat, "L'amor feliç". Aprofitant també la seva condició de realitzador de televisió, fem una visita a l'exposició "Pantalla global", que es pot veure al CCCB i en la qual Carabén ha pres part. Amb el reporter Jofre Font expliquem el perquè del retorn, amb tres pel·lícules i una sèrie de televisió, del personatge de Blancaneu. Ho farà amb l'ajuda de l'actriu Alba Sola a plató i de la professora Teresa Duran, experta en literatura infantil. I ja que parlem del món dels "set nans", la reportera Júlia Bertran presenta un seguit de propostes culturals minúscules que són una autèntica tendència. L'altre gran protagonista del programa és el fotògraf Pedro Madueño, que inaugura al centre CaixaForum, una exposició completa, comissariada per Julià Guillamon, sobre els seus retrats periodístics de les últimes tres dècades. I aquesta setmana veurem l'ànima de la jove fotògrafa Noemí Elías.

 • Ànima - capítol 91
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 91

  L'escriptora Empar Moliner visita el plató del programa. Acaba de publicar la novel·la "La col·laboradora", que serà un dels títols destacats del Sant Jordi 2012. En l'àmbit de les lletres, també veurem la conversa que hem tingut amb l'escriptor nord-americà Paul Auster, amb un nou títol a les llibreries, "Diari d'hivern".
  Un altre dels protagonistes del programa és l'actor Joan Carreras, col·laborador habitual dels espectacles d'Àlex Rigola i que ara protagonitza "Coriolà", de Shakespeare, a l'escenari del Teatre Lliure.
  I amb la reportera Júlia Bertran ens ocupem de la cultura de la bicicleta a les grans ciutats, que ha modificat rutines i ha generat un gran mercat que també mobilitza els sectors de la moda i el disseny.
  També coneixerem Stewart King, un lector de català a la Universitat de Melbourne i veurem l'ànima d'un dels espais cabdals per a la vida musical del país, la Sala Apolo de Barcelona.

  L'escriptora Empar Moliner visita el plató del programa. Acaba de publicar la novel·la "La col·laboradora", que serà un dels títols destacats del Sant Jordi 2012. En l'àmbit de les lletres, també veurem la conversa que hem tingut amb l'escriptor nord-americà Paul Auster, amb un nou títol a les llibreries, "Diari d'hivern". Un altre dels protagonistes del programa és l'actor Joan Carreras, col·laborador habitual dels espectacles d'Àlex Rigola i que ara protagonitza "Coriolà", de Shakespeare, a l'escenari del Teatre Lliure. I amb la reportera Júlia Bertran ens ocupem de la cultura de la bicicleta a les grans ciutats, que ha modificat rutines i ha generat un gran mercat que també mobilitza els sectors de la moda i el disseny. També coneixerem Stewart King, un lector de català a la Universitat de Melbourne i veurem l'ànima d'un dels espais cabdals per a la vida musical del país, la Sala Apolo de Barcelona.

 • Ànima - capítol 90
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 90

  El programa rep el cantant Quimi Portet, que just l'endemà presenta un nou disc en solitari, "Oh my love". També aprofitem per veure el retrat de l'ànima de Jordi Busquets, un dels seus músics habituals, i repassem els noms dels guanyadors dels premis Enderrock 2012. En l'àmbit musical també presentarem el projecte artístic Guillamino 12, amb l'actuació a plató de Pau Guillamet i la col·laboració del grup Anímic. Al llarg de tot aquest 2012, Guillamino presenta, cada dia 12, una nova cançó. L'estrena de la del mes de març es farà al plató del programa.
  Aquesta setmana també ens acompanya a plató el director i productor Antonio Chavarrías, que acaba d'estrenar el thriller psicològic "Dictat", protagonitzat per l'actor Juan Diego Botto, a qui també hem entrevistat.
  Amb el reporter Jofre Font coneixem de prop dos personatges dispars, el coreògraf francès Xavier Le Roy (a qui la Fundació Tàpies, el Mercat de les Flors i el Macba han fet un forat en les seves programacions) i un lector de català a la Universitat de Melbourne, Stewart King.
  Finalment, aquesta setmana visitem l'exposició "Barcelona col·lecciona", de la Fundació Francisco Godia.

  El programa rep el cantant Quimi Portet, que just l'endemà presenta un nou disc en solitari, "Oh my love". També aprofitem per veure el retrat de l'ànima de Jordi Busquets, un dels seus músics habituals, i repassem els noms dels guanyadors dels premis Enderrock 2012. En l'àmbit musical també presentarem el projecte artístic Guillamino 12, amb l'actuació a plató de Pau Guillamet i la col·laboració del grup Anímic. Al llarg de tot aquest 2012, Guillamino presenta, cada dia 12, una nova cançó. L'estrena de la del mes de març es farà al plató del programa. Aquesta setmana també ens acompanya a plató el director i productor Antonio Chavarrías, que acaba d'estrenar el thriller psicològic "Dictat", protagonitzat per l'actor Juan Diego Botto, a qui també hem entrevistat. Amb el reporter Jofre Font coneixem de prop dos personatges dispars, el coreògraf francès Xavier Le Roy (a qui la Fundació Tàpies, el Mercat de les Flors i el Macba han fet un forat en les seves programacions) i un lector de català a la Universitat de Melbourne, Stewart King. Finalment, aquesta setmana visitem l'exposició "Barcelona col·lecciona", de la Fundació Francisco Godia.

 • Ànima - capítol 89
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 89

  El magazín cultural del 33 rep a plató el director de La Cubana, Jordi Milán, i també Mont Plans, l'actriu protagonista de l'últim espectacle del grup, "Campanades de boda". També ens acompanya el fotògraf català Samuel Aranda, que acaba de tornar del Iemen on va fer la foto guanyadora del World Press Photo'12, un premi veritablement excepcional per a un fotoperiodista.

  El magazín cultural del 33 rep a plató el director de La Cubana, Jordi Milán, i també Mont Plans, l'actriu protagonista de l'últim espectacle del grup, "Campanades de boda". També ens acompanya el fotògraf català Samuel Aranda, que acaba de tornar del Iemen on va fer la foto guanyadora del World Press Photo'12, un premi veritablement excepcional per a un fotoperiodista.

 • Ànima - capítol 88
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 88

  El programa rep a plató el músic Albert Guinovart. El pianista celebra els seus 50 anys i és responsable de part de l'orquestració de "The artist", una de les grans protagonistes de la nit dels Oscars. Una nit que també comentarem amb l'Àlex Gorina (director de "Sala 33"). Aquesta setmana també entrevistem Rodrigo Cortés, director de "Red Lights" ("Llums vermells"), una coproducció catalana rodada amb Robert de Niro i Sigourney Weaver.

  El programa rep a plató el músic Albert Guinovart. El pianista celebra els seus 50 anys i és responsable de part de l'orquestració de "The artist", una de les grans protagonistes de la nit dels Oscars. Una nit que també comentarem amb l'Àlex Gorina (director de "Sala 33"). Aquesta setmana també entrevistem Rodrigo Cortés, director de "Red Lights" ("Llums vermells"), una coproducció catalana rodada amb Robert de Niro i Sigourney Weaver.

 • Ànima - capítol 87
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 87

  El plató del programa rep el cuiner Ferran Adrià, protagonista d'una gran exposició al Palau Robert de Barcelona (que visitem amb la reportera Júlia Bertran i el crític gastronòmic Pau Arenós) i artífex de mil i un projectes posteriors al tancament del restaurant El Bulli. L'endemà dels Goya, i pocs dies abans dels Oscars, compartim la taula de cine del programa amb l'ànima de Cinema 3, Jaume Figueras, i amb la cap de Coproduccions de TV3, Susanna Jiménez. I en l'àmbit del cine, també analitzem l'estat del sistema 3D justament ara que un dels grans com Martin Scorsese també estrena "La invención de Hugo" en aquest format.

  El plató del programa rep el cuiner Ferran Adrià, protagonista d'una gran exposició al Palau Robert de Barcelona (que visitem amb la reportera Júlia Bertran i el crític gastronòmic Pau Arenós) i artífex de mil i un projectes posteriors al tancament del restaurant El Bulli. L'endemà dels Goya, i pocs dies abans dels Oscars, compartim la taula de cine del programa amb l'ànima de Cinema 3, Jaume Figueras, i amb la cap de Coproduccions de TV3, Susanna Jiménez. I en l'àmbit del cine, també analitzem l'estat del sistema 3D justament ara que un dels grans com Martin Scorsese també estrena "La invención de Hugo" en aquest format.

 • Ànima - capítol 86
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 86

  Els actors Maribel Verdú i Antonio Molero visiten el plató del programa. Els actors estrenen d'aquí pocs dies, al Teatre Goya de Barcelona, "El tipo de la tumba de al lado", una comèdia que ha dirigit Josep Maria Pou. Maribel Verdú, a més, està nominada als Premis Goya, que es lliuren el dia 19 de febrer a Madrid, com a millor actriu de repartiment per la pel·lícula "De tu ventana a la mía".

  Els actors Maribel Verdú i Antonio Molero visiten el plató del programa. Els actors estrenen d'aquí pocs dies, al Teatre Goya de Barcelona, "El tipo de la tumba de al lado", una comèdia que ha dirigit Josep Maria Pou. Maribel Verdú, a més, està nominada als Premis Goya, que es lliuren el dia 19 de febrer a Madrid, com a millor actriu de repartiment per la pel·lícula "De tu ventana a la mía".

 • Ànima 06/02/2012
  Veure vídeo

  Ànima 06/02/2012

  A plató, la directora de cine Iciar Bollaín, pocs dies després d'estrenar "Katmandú, un espejo en el cielo". També ens acompanya l'escriptor Pau Vidal, que ha publicat "Fronts oberts" i que participa a la cita literària BCNegra. Hem visitat estudis que treballen una disciplina de moda, el "mapping", projeccions de vídeo sobre superfícies diverses. Durant un concert seu a Barcelona ens hem apropat a la figura del cantautor "indie" asturià Nacho Vegas. Hem parlat amb un músic, una coreògrafa i un artista plàstic per saber si, amb la crisi actual, poden viure o no del seu art. I dins de la sèrie de reportatges vinculats a la programació "D'aquíd'allà", coneixem un projecte de mobles fets a mig camí entre el Senegal i Catalunya. I aquesta setmana veiem l'ànima de l'escenògrafa i artista Pi Piquer.

  A plató, la directora de cine Iciar Bollaín, pocs dies després d'estrenar "Katmandú, un espejo en el cielo". També ens acompanya l'escriptor Pau Vidal, que ha publicat "Fronts oberts" i que participa a la cita literària BCNegra. Hem visitat estudis que treballen una disciplina de moda, el "mapping", projeccions de vídeo sobre superfícies diverses. Durant un concert seu a Barcelona ens hem apropat a la figura del cantautor "indie" asturià Nacho Vegas. Hem parlat amb un músic, una coreògrafa i un artista plàstic per saber si, amb la crisi actual, poden viure o no del seu art. I dins de la sèrie de reportatges vinculats a la programació "D'aquíd'allà", coneixem un projecte de mobles fets a mig camí entre el Senegal i Catalunya. I aquesta setmana veiem l'ànima de l'escenògrafa i artista Pi Piquer.

 • Ànima 30/01/2012
  Veure vídeo

  Ànima 30/01/2012

  PERE PORTABELLA, A ÀNIMA

  A plató, el cineasta Pere Portabella, Premi Gaudí d'Honor 2012, i també el director de càsting Pep Armengol, me
  mbre de l'Acadèmia del Cine Català. També ens acompanya l'editora del segell Empúries, Eugènia Broggi, que ha publicat la novel·la "Memòria d'uns ulls pintats", el debut com a autor literari del músic Lluís Llach. També coneixem a fons un escriptor tot terreny com Francesc Miralles. Sentim les veus que han participat en un "Laboratori de pirateria" i, amb Júlia Bertran, fem un recorregut per les botigues de discos que resisteixen la crisi del sector. I aquesta setmana veiem l'ànima del músic Dani Nel·lo.

  PERE PORTABELLA, A ÀNIMA A plató, el cineasta Pere Portabella, Premi Gaudí d'Honor 2012, i també el director de càsting Pep Armengol, membre de l'Acadèmia del Cine Català. També ens acompanya l'editora del segell Empúries, Eugènia Broggi, que ha publicat la novel·la "Memòria d'uns ulls pintats", el debut com a autor literari del músic Lluís Llach. També coneixem a fons un escriptor tot terreny com Francesc Miralles. Sentim les veus que han participat en un "Laboratori de pirateria" i, amb Júlia Bertran, fem un recorregut per les botigues de discos que resisteixen la crisi del sector. I aquesta setmana veiem l'ànima del músic Dani Nel·lo.

 • Ànima 16/01/2012
  Veure vídeo

  Ànima 16/01/2012

  MINGO RÀFOLS I JAVIER PÉREZ ANDÚJAR, A ÀNIMA

  A plató, l'actor Mingo Ràfols, un dels intèrprets del musical "La vampira del Raval", i tamb
  é l'escriptor Javier Pérez Andújar, autor del llibre "Paseos con mi madre". També hem entrevistat l'actriu Laia Marull, protagonista del muntatge "Hedda Gabler" al Teatre Lliure i fem un perfil del director de cinema David Fincher ("Els homes que no estimaven les dones"). Coneixem a fons una de les companyies de dansa més joves i innovadores, La Veronal, i veiem el retrat de l'ànima del jove músic de jazz, Biel Ballester.

  MINGO RÀFOLS I JAVIER PÉREZ ANDÚJAR, A ÀNIMA A plató, l'actor Mingo Ràfols, un dels intèrprets del musical "La vampira del Raval", i també l'escriptor Javier Pérez Andújar, autor del llibre "Paseos con mi madre". També hem entrevistat l'actriu Laia Marull, protagonista del muntatge "Hedda Gabler" al Teatre Lliure i fem un perfil del director de cinema David Fincher ("Els homes que no estimaven les dones"). Coneixem a fons una de les companyies de dansa més joves i innovadores, La Veronal, i veiem el retrat de l'ànima del jove músic de jazz, Biel Ballester.

 • Ànima 09/01/2012
  Veure vídeo

  Ànima 09/01/2012

  DOLO BELTRÁN I CAROL LÓPEZ, A ÀNIMA

  A plató, comparteixen sofà l'actriu i cantant Dolo Beltrán ("Pastora") i l'autora i directora teatra
  l Carol López. L'obra "Res no tornarà a ser com abans" les ajunta ara a La Villarroel. Coneixem el coreògraf català Rafael Bonachela, que triomfa als antípodes com a director de la Sidney Dance Company. També hem parlat amb l'escriptor Antonio Muñoz Molina, i hem passat tot un dia al Palau de la Música que, amb l'any nou, enceta una nova etapa. Aprofundirem, però, en l'etapa "Millet", gràcies a Jordi Panyella, autor del llibre "Fèlix Millet, el gran impostor", que es publica pròximament. La Júlia Bertran va al Brasil amb dues ballarines establertes a Catalunya, l'Antonio Baños farà el seu particular àlbum de desitjos culturals pel 2012, i l'ànima li retratem a la ballarina i coreògrafa Mar Gómez.

  DOLO BELTRÁN I CAROL LÓPEZ, A ÀNIMA A plató, comparteixen sofà l'actriu i cantant Dolo Beltrán ("Pastora") i l'autora i directora teatral Carol López. L'obra "Res no tornarà a ser com abans" les ajunta ara a La Villarroel. Coneixem el coreògraf català Rafael Bonachela, que triomfa als antípodes com a director de la Sidney Dance Company. També hem parlat amb l'escriptor Antonio Muñoz Molina, i hem passat tot un dia al Palau de la Música que, amb l'any nou, enceta una nova etapa. Aprofundirem, però, en l'etapa "Millet", gràcies a Jordi Panyella, autor del llibre "Fèlix Millet, el gran impostor", que es publica pròximament. La Júlia Bertran va al Brasil amb dues ballarines establertes a Catalunya, l'Antonio Baños farà el seu particular àlbum de desitjos culturals pel 2012, i l'ànima li retratem a la ballarina i coreògrafa Mar Gómez.

 • Ànima - 19/12/2011
  Veure vídeo

  Ànima - 19/12/2011

  Rebem el director i escriptor Albert Espinosa, autor de la cèlebre sèrie "Polseres vermelles" i cap visible d'un fenomen que ha anat a més fins que ha arribat a les mans de Steven Spielberg, autèntic rei Mides de la indústria audiovisual. Aquesta setmana presentem un catàleg de cares noves que aquest any han saltat a l'aparador cultural en diferents àmbits: cine, teatre, música, disseny... I amb la reportera Júlia Bertran ficarem el nas a les noves tendències de la perfumeria, un sector estrella els dies de Nadal i protagonista d'una revolució sorprenent.

  Rebem el director i escriptor Albert Espinosa, autor de la cèlebre sèrie "Polseres vermelles" i cap visible d'un fenomen que ha anat a més fins que ha arribat a les mans de Steven Spielberg, autèntic rei Mides de la indústria audiovisual. Aquesta setmana presentem un catàleg de cares noves que aquest any han saltat a l'aparador cultural en diferents àmbits: cine, teatre, música, disseny... I amb la reportera Júlia Bertran ficarem el nas a les noves tendències de la perfumeria, un sector estrella els dies de Nadal i protagonista d'una revolució sorprenent.

Anar al contingut