• Ànima - capítol 185
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 185

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, tanca la seva sisena temporada amb un repàs del bo i millor del curs teatral i musical i amb un resum de les entrevistes que, en diverses localitzacions, hem fet als principals protagonistes de la nostra escena.

  El programa d'aquesta setmana també ha regirat l'hemeroteca per recuperar un fet històric que va passar al mes de maig de 1971 a Granollers, el 1r Festival de Música Progressiva de Granollers que, de fet, va ser el primer festival a l'aire lliure de l'estat espanyol. Una efemèride curiosa ara que el mapa de festivals està plenament consolidat.

  El programa tornarà al setembre pendent de tota la cartellera de tardor.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, tanca la seva sisena temporada amb un repàs del bo i millor del curs teatral i musical i amb un resum de les entrevistes que, en diverses localitzacions, hem fet als principals protagonistes de la nostra escena. El programa d'aquesta setmana també ha regirat l'hemeroteca per recuperar un fet històric que va passar al mes de maig de 1971 a Granollers, el 1r Festival de Música Progressiva de Granollers que, de fet, va ser el primer festival a l'aire lliure de l'estat espanyol. Una efemèride curiosa ara que el mapa de festivals està plenament consolidat. El programa tornarà al setembre pendent de tota la cartellera de tardor.

 • Ànima - capítol 184
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 184

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista dilluns, 7 de juliol (22.30, 33), l'humorista i empresari Andreu Buenafuente, bàsicament en la seva faceta d'home de teatre. Buenafuente no abandona la carrera televisiva, però, en els últims temps, també està concentrat en la producció d'espectacles i la gestió teatral amb projectes com la sala BARTS, el cicle Instint, el xou "Nadie sabe nada", el Festival Portaferrada o el musical "Sister Act".

  En l'àmbit teatral, també hem fet protagonista l'actriu Sílvia Bel, que està representant l'obra "Vells temps", de Harold Pinter, a la Sala Beckett, i és també cara visible de la campanya institucional que commemora el tricentenari del 1714.

  En el capítol musical, els reporters Jofre Font i Júlia Bertran segueixen desplegant el mapa de festivals musicals d'estiu amb un protagonisme destacat, aquesta setmana, per al cartell del Cruïlla, però també atenent altres cites com el festivals Í-taca, Pròxims, Palm Fest o Elles, entre d'altres.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista dilluns, 7 de juliol (22.30, 33), l'humorista i empresari Andreu Buenafuente, bàsicament en la seva faceta d'home de teatre. Buenafuente no abandona la carrera televisiva, però, en els últims temps, també està concentrat en la producció d'espectacles i la gestió teatral amb projectes com la sala BARTS, el cicle Instint, el xou "Nadie sabe nada", el Festival Portaferrada o el musical "Sister Act". En l'àmbit teatral, també hem fet protagonista l'actriu Sílvia Bel, que està representant l'obra "Vells temps", de Harold Pinter, a la Sala Beckett, i és també cara visible de la campanya institucional que commemora el tricentenari del 1714. En el capítol musical, els reporters Jofre Font i Júlia Bertran segueixen desplegant el mapa de festivals musicals d'estiu amb un protagonisme destacat, aquesta setmana, per al cartell del Cruïlla, però també atenent altres cites com el festivals Í-taca, Pròxims, Palm Fest o Elles, entre d'altres.

 • Ànima - capítol 183
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 183

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista la cantant Marina Rossell, que el 3 de juliol presenta al Teatre Grec el segon volum d'adaptacions al català de cançons de Georges Moustaki.

  Música, teatre, circ, dansa... en un reportatge a dues veus. Els reporters Jofre Font i Júlia Bertran desgranen el programa complet del Festival Grec de Barcelona. Una guia imperdible per sintetitzar un festival que inauguren els espectacles "M.U.R.S.", de La Fura dels Baus, i la coreografia "Wonderland", de la companyia Gallim Dance.

  I aquesta setmana també veurem les programacions i la filosofia de dos dels festivals que s'han incorporat al calendari d'estiu, el renovat Canet Rock i el nou Festival Vida de Vilanova i la Geltrú.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista la cantant Marina Rossell, que el 3 de juliol presenta al Teatre Grec el segon volum d'adaptacions al català de cançons de Georges Moustaki. Música, teatre, circ, dansa... en un reportatge a dues veus. Els reporters Jofre Font i Júlia Bertran desgranen el programa complet del Festival Grec de Barcelona. Una guia imperdible per sintetitzar un festival que inauguren els espectacles "M.U.R.S.", de La Fura dels Baus, i la coreografia "Wonderland", de la companyia Gallim Dance. I aquesta setmana també veurem les programacions i la filosofia de dos dels festivals que s'han incorporat al calendari d'estiu, el renovat Canet Rock i el nou Festival Vida de Vilanova i la Geltrú.

 • Ànima - capítol 182
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 182

  10 ANYS DE POPARB I EDUARD FARELO, A "ÀNIMA"

  El programa "Ànima", el magazín escènic del 33, commemora dilluns, 16 de juny, els 10 anys d
  el festival PopArb, un aparador essencial per entendre l'actual consolidació de l'escena pop-rock en català. En un reportatge firmat per la reportera Júlia Bertran escoltarem les veus d'una de les ànimes del festival, la promotora Anna Cerdà, i de dues de les veus que han viscut més intensament aquesta dècada de música en català a Arbúcies, l'humorista i presentador Òscar Dalmau, i el líder del grup Mishima, el cantant David Carabén.
  Aquesta setmana el reporter Jofre Font entrevista l'actor Eduard Farelo. Després del seu pas presentant a TV3 el programa "Oh, happy day!", Farelo torna al teatre amb la companyia La Perla 29 amb l'obra "Cels", de Wajdi Mouawad, l'autor de la novel·la "Ànima" i de dos textos teatrals intensos, "Litoral" i "Incendis".
  En l'àmbit escènic, també hem estat a l'Alt Empordà amb les dues ànimes de l'empresa CUBE, que tenen un dels currículums més diversos i exquisits com a escenògrafs i il·luminadors d'espectacles teatrals i concerts.

  "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez.

  10 ANYS DE POPARB I EDUARD FARELO, A "ÀNIMA" El programa "Ànima", el magazín escènic del 33, commemora dilluns, 16 de juny, els 10 anys del festival PopArb, un aparador essencial per entendre l'actual consolidació de l'escena pop-rock en català. En un reportatge firmat per la reportera Júlia Bertran escoltarem les veus d'una de les ànimes del festival, la promotora Anna Cerdà, i de dues de les veus que han viscut més intensament aquesta dècada de música en català a Arbúcies, l'humorista i presentador Òscar Dalmau, i el líder del grup Mishima, el cantant David Carabén. Aquesta setmana el reporter Jofre Font entrevista l'actor Eduard Farelo. Després del seu pas presentant a TV3 el programa "Oh, happy day!", Farelo torna al teatre amb la companyia La Perla 29 amb l'obra "Cels", de Wajdi Mouawad, l'autor de la novel·la "Ànima" i de dos textos teatrals intensos, "Litoral" i "Incendis". En l'àmbit escènic, també hem estat a l'Alt Empordà amb les dues ànimes de l'empresa CUBE, que tenen un dels currículums més diversos i exquisits com a escenògrafs i il·luminadors d'espectacles teatrals i concerts. "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez.

 • Ànima - capítol 181
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 181

  SÓNAR I "LOSERS", A "ÀNIMA"

  El programa "Ànima", el magazín escènic que dirigeix Toni Puntí, emet dilluns, 9 de juny (22.45, 33), un ampl
  i reportatge sobre el festival Sónar. La cita amb la música avançada i el New Media Art envaeix Barcelona amb les propostes musicals i escèniques més innovadores. En un extens reportatge a quatre mans, els reporters Jofre Font i Júlia Bertran desgranen la programació, recorren els principals escenaris i entrevisten alguns dels artistes més agosarats. Justament dilluns, el Sónar rebia un dels Premis Nacionals de Cultura.

  En contrast amb el Sónar, també fixem la mirada en alguns dels festivals d'estiu que comencen a caminar, com ara el festival Jardins de Pedralbes. Ho fem a través de grans figures de la música internacional que es resisteixen a deixar els escenaris -de Tom Jones a Raphael- i que continuen trobant el favor del públic.

  En el capítol teatral, entrevistem els dos protagonistes de la comèdia romàntica de Marta Buchaca, "Losers", que es representa a La Villarroel. La reportera Júlia Bertran conversa amb dos bons comediants, Jordi Díaz i Alba Florejachs.

  "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez.

  SÓNAR I "LOSERS", A "ÀNIMA" El programa "Ànima", el magazín escènic que dirigeix Toni Puntí, emet dilluns, 9 de juny (22.45, 33), un ampli reportatge sobre el festival Sónar. La cita amb la música avançada i el New Media Art envaeix Barcelona amb les propostes musicals i escèniques més innovadores. En un extens reportatge a quatre mans, els reporters Jofre Font i Júlia Bertran desgranen la programació, recorren els principals escenaris i entrevisten alguns dels artistes més agosarats. Justament dilluns, el Sónar rebia un dels Premis Nacionals de Cultura. En contrast amb el Sónar, també fixem la mirada en alguns dels festivals d'estiu que comencen a caminar, com ara el festival Jardins de Pedralbes. Ho fem a través de grans figures de la música internacional que es resisteixen a deixar els escenaris -de Tom Jones a Raphael- i que continuen trobant el favor del públic. En el capítol teatral, entrevistem els dos protagonistes de la comèdia romàntica de Marta Buchaca, "Losers", que es representa a La Villarroel. La reportera Júlia Bertran conversa amb dos bons comediants, Jordi Díaz i Alba Florejachs. "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez.

 • Ànima - capítol 180
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 180

  MÍRIAM ISCLA I PRIMAVERA SOUND 2014, A "ÀNIMA"
  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista avui, 26 de maig (22.45, 33),
  l'actriu Míriam Iscla, que protagonitza el paper d'Amanda Wingfield a "El zoo de vidre" de Tennesee Williams, amb direcció de Josep Maria Pou. Un gran paper per a una gran actriu.
  En el capítol musical, i en un reportatge a dues veus, els reporters Jofre Font i Júlia Bertran desgranen el completíssim programa del Primavera Sound 2014, descobrint-nos el bo i millor, i també el més curiós, d'un festival que convoca unes 170.000 persones a Barcelona.
  I coincidint amb la presentació del disc "Protesta", de Cesk Freixas, actualitzem el concepte de la cançó protesta i escoltem què canten i què reivindiquen nous cantautors. En el mateix reportatge també coneixem l'islandès Halldor Mar, que ha versionat en anglès temes de la Nova Cançó.
  Aprofitem per informar-vos que el dilluns 2 de juny no s'emetrà "Ànima" perquè, a la mateixa hora, Toni Puntí farà la retransmissió, des del teatre Josep Maria de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, dels Premis Nacionals de Cultura.
  "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez.

  MÍRIAM ISCLA I PRIMAVERA SOUND 2014, A "ÀNIMA" El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista avui, 26 de maig (22.45, 33), l'actriu Míriam Iscla, que protagonitza el paper d'Amanda Wingfield a "El zoo de vidre" de Tennesee Williams, amb direcció de Josep Maria Pou. Un gran paper per a una gran actriu. En el capítol musical, i en un reportatge a dues veus, els reporters Jofre Font i Júlia Bertran desgranen el completíssim programa del Primavera Sound 2014, descobrint-nos el bo i millor, i també el més curiós, d'un festival que convoca unes 170.000 persones a Barcelona. I coincidint amb la presentació del disc "Protesta", de Cesk Freixas, actualitzem el concepte de la cançó protesta i escoltem què canten i què reivindiquen nous cantautors. En el mateix reportatge també coneixem l'islandès Halldor Mar, que ha versionat en anglès temes de la Nova Cançó. Aprofitem per informar-vos que el dilluns 2 de juny no s'emetrà "Ànima" perquè, a la mateixa hora, Toni Puntí farà la retransmissió, des del teatre Josep Maria de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, dels Premis Nacionals de Cultura. "Ànima" és un programa presentat i dirigit per Toni Puntí. El realitzador és Àngel Leiro, i la productora, Diana Domínguez.

 • Ànima - capítol 179
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 179

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista l'actor Ivan Benet, que interpreta el monòleg "Informe per a una acadèmia", de Franz Kafka, que ell mateix ha traduït i codirigeix amb Xavier Ricart, a l'Espai Lliure.

  En l'àmbit escènic, també hem estat amb l'actriu Carlota Olcina, una de les peces clau de l'èxit de la comèdia "Pulmons", que torna a la cartellera de la Sala Beckett de Barcelona, de nou amb molt bones previsions d'assistència de públic.

  El reporter Jofre Font ha estat a l'assaig del projecte "La piel del huevo te lo da", que ha programat el festival Ciutat Flamenco, del Mercat de les Flors, i que aplega la coreògrafa i ballarina Sol Picó, l'actriu Candela Peña i la cantant La Shica.

  I, finalment, ens hem trobat amb l'artista Carlos Pazos, autor d'un documental que rememora "Los Llopis", un grup cubà pioner a l'hora de fer rock'n'roll cantat en espanyol. Pazos, una de les nostres personalitats artístiques més singulars, ha conegut al llarg dels anys tant els escenaris com els museus i les galeries d'art.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista l'actor Ivan Benet, que interpreta el monòleg "Informe per a una acadèmia", de Franz Kafka, que ell mateix ha traduït i codirigeix amb Xavier Ricart, a l'Espai Lliure. En l'àmbit escènic, també hem estat amb l'actriu Carlota Olcina, una de les peces clau de l'èxit de la comèdia "Pulmons", que torna a la cartellera de la Sala Beckett de Barcelona, de nou amb molt bones previsions d'assistència de públic. El reporter Jofre Font ha estat a l'assaig del projecte "La piel del huevo te lo da", que ha programat el festival Ciutat Flamenco, del Mercat de les Flors, i que aplega la coreògrafa i ballarina Sol Picó, l'actriu Candela Peña i la cantant La Shica. I, finalment, ens hem trobat amb l'artista Carlos Pazos, autor d'un documental que rememora "Los Llopis", un grup cubà pioner a l'hora de fer rock'n'roll cantat en espanyol. Pazos, una de les nostres personalitats artístiques més singulars, ha conegut al llarg dels anys tant els escenaris com els museus i les galeries d'art.

 • Ànima - capítol 178
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 178

  EMMA VILARASAU, A "ÀNIMA"


  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista dilluns, 12 de maig (22.45, 33), l'a
  ctriu Emma Vilarasau, que estrena al Teatre Lliure de Gràcia, sota la direcció de Sergi Belbel, "Els dies feliços", de Samuel Beckett.

  El programa d'aquesta setmana també fa protagonistes les quatre actrius que participen a l'obra "Els feréstecs", un dels èxits de la temporada anterior que torna a la cartellera. La reportera Júlia Bertran retrata Laura Conejero, Rosa Renom, Rosa Vila i Laura Aubert.

  En l'àmbit escènic, el reporter Jofre Font també va viure la jornada d'estrena d'"El joc de l'amor i de l'atzar", el retorn de Josep Maria Flotats al TNC, el teatre que ell va fundar i del qual va ser cessat com a director la temporada 1997/1998 després d'una forta polèmica política i cultural.

  En el capítol musical, ens hem retrobat amb la cantant Maruja Garrido, a qui el món de la rumba reivindica. D'aquí a pocs dies, la seva figura protagonitza la nit "Rumba surreal" dins del festival Ciutat Flamenco.

  EMMA VILARASAU, A "ÀNIMA" El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista dilluns, 12 de maig (22.45, 33), l'actriu Emma Vilarasau, que estrena al Teatre Lliure de Gràcia, sota la direcció de Sergi Belbel, "Els dies feliços", de Samuel Beckett. El programa d'aquesta setmana també fa protagonistes les quatre actrius que participen a l'obra "Els feréstecs", un dels èxits de la temporada anterior que torna a la cartellera. La reportera Júlia Bertran retrata Laura Conejero, Rosa Renom, Rosa Vila i Laura Aubert. En l'àmbit escènic, el reporter Jofre Font també va viure la jornada d'estrena d'"El joc de l'amor i de l'atzar", el retorn de Josep Maria Flotats al TNC, el teatre que ell va fundar i del qual va ser cessat com a director la temporada 1997/1998 després d'una forta polèmica política i cultural. En el capítol musical, ens hem retrobat amb la cantant Maruja Garrido, a qui el món de la rumba reivindica. D'aquí a pocs dies, la seva figura protagonitza la nit "Rumba surreal" dins del festival Ciutat Flamenco.

 • Ànima - capítol 177
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 177

  Entrevistem l'actor i director Josep Maria Flotats al vestíbul del Teatre Nacional de Catalunya. Flotats torna al TNC per dirigir a la Sala Gran la comèdia de Pierre de Marivaux "El joc de l'amor i de l'atzar". L'actor va ser destituït com a director del teatre el 1997 després d'un dur enfrontament amb la Conselleria de Cultura.

  En l'àmbit escènic, també ens ocupem de la figura de l'escriptora de novel·la negra Agatha Christie. A Barcelona està fent temporada amb èxit de públic un muntatge de "La ratonera", una obra que fa més de 60 anys que es representa de manera ininterrompuda a Londres.

  En el capítol musical, ens aproximem a la personalitat i l'obra de Joan Colomo. A partir del seu últim disc, i en un reportatge de Júlia Bertran, descobrim totes les seves fílies i fòbies. I aquesta setmana també coneixerem de prop els noms més destacats de la nova escena del jazz català.

  Entrevistem l'actor i director Josep Maria Flotats al vestíbul del Teatre Nacional de Catalunya. Flotats torna al TNC per dirigir a la Sala Gran la comèdia de Pierre de Marivaux "El joc de l'amor i de l'atzar". L'actor va ser destituït com a director del teatre el 1997 després d'un dur enfrontament amb la Conselleria de Cultura. En l'àmbit escènic, també ens ocupem de la figura de l'escriptora de novel·la negra Agatha Christie. A Barcelona està fent temporada amb èxit de públic un muntatge de "La ratonera", una obra que fa més de 60 anys que es representa de manera ininterrompuda a Londres. En el capítol musical, ens aproximem a la personalitat i l'obra de Joan Colomo. A partir del seu últim disc, i en un reportatge de Júlia Bertran, descobrim totes les seves fílies i fòbies. I aquesta setmana també coneixerem de prop els noms més destacats de la nova escena del jazz català.

 • Ànima - capítol 176
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 176

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista el cantant Carles Sanjosé, "Sanjosex", dies després d'haver presentat al festival Strenes de Girona el seu nou disc, "Festival".
  També hem estat a la presentació de "Granada", el segon treball discogràfic que firmen conjuntament la cantant Sílvia Pérez Cruz i el productor i guitarrista Raúl Fernández, "Refree".
  Aquesta setmana també coneixem el "cantaor" badaloní Manuel Fernández, que acaba de gravar un disc de flamenc amb la producció del duet de pop electrònic The Pinker Tones. Una nova veu que va créixer al costat de noms ben consolidats com Miguel Poveda.
  I en l'àmbit escènic, ens fixem en la 25a edició de la Fira de Titelles de Lleida, un llenguatge poc present a la nostra cartellera i que també produeix espectacles molt atractius per al públic adult.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista el cantant Carles Sanjosé, "Sanjosex", dies després d'haver presentat al festival Strenes de Girona el seu nou disc, "Festival". També hem estat a la presentació de "Granada", el segon treball discogràfic que firmen conjuntament la cantant Sílvia Pérez Cruz i el productor i guitarrista Raúl Fernández, "Refree". Aquesta setmana també coneixem el "cantaor" badaloní Manuel Fernández, que acaba de gravar un disc de flamenc amb la producció del duet de pop electrònic The Pinker Tones. Una nova veu que va créixer al costat de noms ben consolidats com Miguel Poveda. I en l'àmbit escènic, ens fixem en la 25a edició de la Fira de Titelles de Lleida, un llenguatge poc present a la nostra cartellera i que també produeix espectacles molt atractius per al públic adult.

 • Ànima - capítol 175
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 175

  Entrevista a l'actor Ramon Fontserè, actual director de la companyia Joglars. El grup, fundat fa més de 50 anys per Albert Boadella, torna als escenaris catalans, després d'anys d'absència, amb la versió d'una de les novel·les exemplars de Miguel de Cervantes, "El coloquio de los perros".

  També ens ocupem del festival anual que impulsa el Circ Cric, que lidera el pallasso Tortell Poltrona. Ho fem fixant-nos en dues de les ànimes que hi participen: la companyia Escarlata Circus i el grup musical La Troba Kung-Fú, que lidera el músic Joan Garriga.

  En el capítol musical hem estat amb Enric Montefusco, ànima del grup Standstill, un dels més singulars de la nostra escena musical. A pocs dies que presentin a L'Auditori de Barcelona el projecte "Cénit", ens aproximem a la seva manera de concebre els concerts com a espectacles totals.

  I a pocs dies de Sant Jordi, fem una extensa selecció de llibres sobre música i de llibres escrits per músics.

  Entrevista a l'actor Ramon Fontserè, actual director de la companyia Joglars. El grup, fundat fa més de 50 anys per Albert Boadella, torna als escenaris catalans, després d'anys d'absència, amb la versió d'una de les novel·les exemplars de Miguel de Cervantes, "El coloquio de los perros". També ens ocupem del festival anual que impulsa el Circ Cric, que lidera el pallasso Tortell Poltrona. Ho fem fixant-nos en dues de les ànimes que hi participen: la companyia Escarlata Circus i el grup musical La Troba Kung-Fú, que lidera el músic Joan Garriga. En el capítol musical hem estat amb Enric Montefusco, ànima del grup Standstill, un dels més singulars de la nostra escena musical. A pocs dies que presentin a L'Auditori de Barcelona el projecte "Cénit", ens aproximem a la seva manera de concebre els concerts com a espectacles totals. I a pocs dies de Sant Jordi, fem una extensa selecció de llibres sobre música i de llibres escrits per músics.

 • Ànima - capítol 174
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 174

  El programa "Ànima", del 33, entrevista aquest dilluns, 7 d'abril, el cantant i ànima del grup Mishima, David Carabén. El grup presenta aquesta setmana al festival Strenes de Girona el seu setè disc, "L'ànsia que cura".

  Aquesta setmana també hem estat amb el cantant Francesc Pi de la Serra, que celebra 50 anys damunt dels escenaris amb una carrera coherent, que la crítica i els companys de professió han valorat potser més que no pas el públic massiu. Nous concerts i iniciatives, com un documental, coronen aquesta commemoració.

  En l'àmbit escènic, coneixem el nou cicle que impulsa el Mercat de les Flors de Barcelona, "El circ d'ara mateix". Una proposta disposada a seduir públic adult amb companyies veteranes com Los Galindos o nous noms com el de Joan Català.

  Amb la reportera Júlia Bertran coneixem les motivacions de l'actriu i dramaturga Gemma Brió i les del director d'escena Norbert Martínez per crear l'espectacle "Llibert", una de les propostes més emotives i sinceres de la cartellera teatral. "Llibert" va fer temporada a l'Almeria Teatre però l'èxit i l'impacte d'aquelles funcions han propiciat la reposició a la Biblioteca de Catalunya.

  El programa d'aquesta setmana el tanquem amb un avançament del nou disc d'Els Amics de les Arts, el dia abans que surti a la venda.

  El programa "Ànima", del 33, entrevista aquest dilluns, 7 d'abril, el cantant i ànima del grup Mishima, David Carabén. El grup presenta aquesta setmana al festival Strenes de Girona el seu setè disc, "L'ànsia que cura". Aquesta setmana també hem estat amb el cantant Francesc Pi de la Serra, que celebra 50 anys damunt dels escenaris amb una carrera coherent, que la crítica i els companys de professió han valorat potser més que no pas el públic massiu. Nous concerts i iniciatives, com un documental, coronen aquesta commemoració. En l'àmbit escènic, coneixem el nou cicle que impulsa el Mercat de les Flors de Barcelona, "El circ d'ara mateix". Una proposta disposada a seduir públic adult amb companyies veteranes com Los Galindos o nous noms com el de Joan Català. Amb la reportera Júlia Bertran coneixem les motivacions de l'actriu i dramaturga Gemma Brió i les del director d'escena Norbert Martínez per crear l'espectacle "Llibert", una de les propostes més emotives i sinceres de la cartellera teatral. "Llibert" va fer temporada a l'Almeria Teatre però l'èxit i l'impacte d'aquelles funcions han propiciat la reposició a la Biblioteca de Catalunya. El programa d'aquesta setmana el tanquem amb un avançament del nou disc d'Els Amics de les Arts, el dia abans que surti a la venda.

 • Ànima - capítol 173
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 173

  El programa "Ànima" entrevista el cantant uruguaià Jorge Drexler dies abans del concert de presentació al Palau de la Música del seu nou disc, "Bailar en la cueva". El concert forma part de la programació del Guitar Festival BCN. Durant l'entrevista Jorge Drexler interpreta en directe la cançó "Todo cae".

  En l'àmbit escènic hem estat amb una de les coreògrafes més rellevants del món, Anne Teresa de Keersmaker, directora de la companyia belga de dansa Rosas. El Mercat de les Flors ha presentat una versió de "Drumming", una de les peces clàssiques del grup, però, per primera vegada, amb la música en directe interpretada per alumnes de l'ESMUC.

  Per primera vegada, el TNC i el Teatre Lliure han creat, dins de la seva estructura, companyies de joves actors, en alguns casos pràcticament novells, per confiar-los alguns dels projectes destacats de la temporada. El reporter Jofre Font s'ha acostat a les dues companyies, ara que han coincidit a la cartellera amb les funcions d'"El cantador", de Serafí Pitarra, i "El caballero de Olmedo", de Lope de Vega.

  Aquesta setmana també ens ocupem del nou festival d'òpera de petit format Da Camera, que es posa en marxa al Teatre Akadèmia. Una nova oferta, més enllà del Liceu, per als amants de la lírica.

  El programa "Ànima" entrevista el cantant uruguaià Jorge Drexler dies abans del concert de presentació al Palau de la Música del seu nou disc, "Bailar en la cueva". El concert forma part de la programació del Guitar Festival BCN. Durant l'entrevista Jorge Drexler interpreta en directe la cançó "Todo cae". En l'àmbit escènic hem estat amb una de les coreògrafes més rellevants del món, Anne Teresa de Keersmaker, directora de la companyia belga de dansa Rosas. El Mercat de les Flors ha presentat una versió de "Drumming", una de les peces clàssiques del grup, però, per primera vegada, amb la música en directe interpretada per alumnes de l'ESMUC. Per primera vegada, el TNC i el Teatre Lliure han creat, dins de la seva estructura, companyies de joves actors, en alguns casos pràcticament novells, per confiar-los alguns dels projectes destacats de la temporada. El reporter Jofre Font s'ha acostat a les dues companyies, ara que han coincidit a la cartellera amb les funcions d'"El cantador", de Serafí Pitarra, i "El caballero de Olmedo", de Lope de Vega. Aquesta setmana també ens ocupem del nou festival d'òpera de petit format Da Camera, que es posa en marxa al Teatre Akadèmia. Una nova oferta, més enllà del Liceu, per als amants de la lírica.

 • Ànima - capítol 172
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 172

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista l'actor Julio Manrique, que torna al Teatre Romea, del qual ha estat director fins no fa gaire. Amb la companyia La Perla 29, amb qui ha aconseguit èxits com ara l'obra "Incendis", estrena el conte mil.lenari xinès "L'orfe del clan dels Zhao", que ha versionat i dirigit Oriol Broggi, i que protagonitza amb altres actors com Pablo Derqui, Lluís Marco o Marta Marco.

  El programa també s'ocupa del nou projecte de la cantant Maria Rodés, un disc en què reivindica i reinventa la "copla". Una aventura musical que ha sorprès per la seva qualitat i per venir d'una de les cantants de referència de l'escena independent. El capítol musical d'aquesta setmana el completa una cantant d'èxit global com és Beyoncé. Coincidint amb el concert que fa al Palau Sant Jordi, en un reportatge de Jofre Font ens capbussem en la seva trajectòria des de diferents angles. I, entre tanta música, la reportera Júlia Bertran ha assistit a diferents classes de cant, encuriosida per saber com i amb qui es formen els cantants professionals.

  El programa "Ànima", que presenta i dirigeix Toni Puntí, entrevista l'actor Julio Manrique, que torna al Teatre Romea, del qual ha estat director fins no fa gaire. Amb la companyia La Perla 29, amb qui ha aconseguit èxits com ara l'obra "Incendis", estrena el conte mil.lenari xinès "L'orfe del clan dels Zhao", que ha versionat i dirigit Oriol Broggi, i que protagonitza amb altres actors com Pablo Derqui, Lluís Marco o Marta Marco. El programa també s'ocupa del nou projecte de la cantant Maria Rodés, un disc en què reivindica i reinventa la "copla". Una aventura musical que ha sorprès per la seva qualitat i per venir d'una de les cantants de referència de l'escena independent. El capítol musical d'aquesta setmana el completa una cantant d'èxit global com és Beyoncé. Coincidint amb el concert que fa al Palau Sant Jordi, en un reportatge de Jofre Font ens capbussem en la seva trajectòria des de diferents angles. I, entre tanta música, la reportera Júlia Bertran ha assistit a diferents classes de cant, encuriosida per saber com i amb qui es formen els cantants professionals.

 • Ànima - capítol 171
  Veure vídeo

  Ànima - capítol 171

  Ànima, el magazín escènic del 33, visita aquesta setmana l'exposició "Sistematúrgia" de l'Arts Santa Mònica, guiats pel mateix artista que l'ha concebut, Marcel·lí Antúnez. El presentador del programa, Toni Puntí, passeja per les sales de l'exposició amb l'artista català, un dels cofundadors de La Fura dels Baus i artífex d'una carrera en solitari com actor i "performer", envoltat de ginys tecnològics.

  Aquest setmana també hem estat a la gala dels Premis Enderrock. El reporter Jofre Font conversa amb els triomfadors de la nit, Els Catarres, i amb els altres grups premiats.

  També seguirem de ben a prop els Sidonie. El grup de rock estrena nou disc, "Sierra y Canadá", a la vegada que treuen un llibre de fotos que documenta el seu dia a dia.

  I l'escola Xamfrà està de celebració. El centre fa 10 anys que exerceix de punt de trobada per a nens i nenes de 4 a 20 anys, al barri del Raval de Barcelona, i els ofereix classes de música, dansa i teatre. Un exemple de quan allò que passa a l'escenari va més enllà de la pura experiència artística.

  Ànima, el magazín escènic del 33, visita aquesta setmana l'exposició "Sistematúrgia" de l'Arts Santa Mònica, guiats pel mateix artista que l'ha concebut, Marcel·lí Antúnez. El presentador del programa, Toni Puntí, passeja per les sales de l'exposició amb l'artista català, un dels cofundadors de La Fura dels Baus i artífex d'una carrera en solitari com actor i "performer", envoltat de ginys tecnològics. Aquest setmana també hem estat a la gala dels Premis Enderrock. El reporter Jofre Font conversa amb els triomfadors de la nit, Els Catarres, i amb els altres grups premiats. També seguirem de ben a prop els Sidonie. El grup de rock estrena nou disc, "Sierra y Canadá", a la vegada que treuen un llibre de fotos que documenta el seu dia a dia. I l'escola Xamfrà està de celebració. El centre fa 10 anys que exerceix de punt de trobada per a nens i nenes de 4 a 20 anys, al barri del Raval de Barcelona, i els ofereix classes de música, dansa i teatre. Un exemple de quan allò que passa a l'escenari va més enllà de la pura experiència artística.

Anar al contingut