Via llibre - Manuel Baixauli i Puig Antich

-Descobrirem la darrera novel·la de l'escriptor valencià Manuel Baixauli, "La cinquena planta"

-Rafael Vallbona ens llegirà un fragment de la seva última obra "El tant per cent"

-Lletratarem a Núria Gago, l'actriu de la sèrie televisiva "Kubala Moreno i Manchón"

Un 2 de març de 1974 executaven a la presó Model de Barcelona a Salvador Puig Antich. Ara, quaranta anys després, volem recordar aquest injust episodi de la nostra història. Parlarem del cas Puig Antich a través de dos llibres; el que va publicar el periodista Francesc Escribano l'any 2001, "Compte enrere", i el que ha escrit el periodista Jordi Panyella, "Salvador Puig Antich, cas obert", una investigació exhaustiva on Panyella analitza el contingut jurídic del procés aportant nova llum al cas.
Aquest "Via Llibre" també entrevistem l'escriptor valencià Manuel Baixauli que ens parla de "La cinquena planta". L'autor ens presenta una novel·la que parteix d'un fet biogràfic, el patiment de la desconeguda síndrome de Guillain-Barré que el va fer estar 42 dies paralitzat per anar recuperant, a poc a poc, la parla i el moviment. Una novel·la que parteix de la malaltia i que ens vol fer reflexionar sobre la pròpia existència.
Finalment el periodista Rafael Vallbona ens llegeix un fragment del seu darrer llibre "El tant per cent" i l'actriu Núria Gago passarà pel lletratat per confessar-nos els seus hàbits literaris.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3