Via llibre - Antonio Muñoz Molina i Anna Maria Villalonga

ANTONIO MUÑOZ MOLINA ENS CONVIDA A SEGUIR L'ASSASSÍ DE MARTIN LUTHER KING A "COMO LA SOMBRA QUE SE VA"
-Parlarem amb Anna Maria Villalonga del gènere negre i de la seva primera novel·la, "La dona de gris".
-Josefa Contijoch i Melcior Comes ens introduiran en les seves darreres obres.
-Ens endinsarem en l'univers de Josep Grifoll, un artista polifacètic, de la mà de l'actor Nao Albet.
El 4 d'abril de 1968 Martin Luther King mor assassinat per James Earl Ray al Lorraine Motel de Memphis. L'escriptor Antonio Muñoz Molina reconstrueix amb detall el crim, la fugida i la captura de l'assassí al seu últim llibre, "Como la sombra que se va", una història que segueix el rastre de James Earl Ray per la ciutat de Lisboa.
L'especialista en gènere negre Anna Maria Villalonga ha decidit passar de la teoria a l'acció i ha publicat la seva primera novel·la negra, "La dona de gris". Parlarem amb Villalonga de la seva "opera prima", del gènere negre en català i de festivals com el Tiana Negra o el BCNegra, que enguany se celebra del 29 de gener al 7 de febrer.
Josefa Contijoch ens introdueix en el seu darrer poemari, "Baix continu", i ens parla de com veu ella la poesia. L'escriptor Melcior Comes ens presenta "Hotel Indira", novel·la amb què ha guanyat el premi BBVA Sant Joan.
Acabarem el "Via llibre" d'aquesta setmana amb l'actor Nao Albet i el músic Adrià Gonzàlez, que ens acostaran a la poesia de Josep Grifoll: una poesia que, segons Albet, fa sentir més que pensar i ens submergeix en l'univers particular del poeta manresà.
"Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3