TOTS ELS CLIPS

 • Ramon Praderas, director general del Circuit de Catalunya
  Veure vídeo

  Ramon Praderas, director general del Circuit de Catalunya

  Entrevistem el màxim responsable d'aquesta instal·lació esportiva que genera negoci molt més enllà de les grans competicions que s'hi organitzen.

 • Xarxes socials, una eina econòmica?
  Veure vídeo

  Xarxes socials, una eina econòmica?

  Trobar feina a través d'un videocurrículum penjat a internet, milions de dades personals introduïdes a la xarxa que permeten fer publicitat selectiva... Facebook, Twitter, Tuenti.., són només xarxes de relacions socials o són espais virtuals d'intercanvi econòmic i laboral?

 • Escola Elisava
  Veure vídeo

  Escola Elisava

  Visitem la degana de les escoles de disseny. Elisava s'ha guanyat el prestigi en el sector i acull uns 2.000 estudiants. El disseny industrial és una de les opcions.

 • Estalvi i inversió
  Veure vídeo

  Estalvi i inversió

  Entrevistem Víctor Alvargonzález, director general de PROFIM, gestora privada de fons d'inversió, amb qui parlarem sobre els moments actuals d'especulació en els mercats financers i, també, sobre les possibilitats d'estalvi i inversió, justament ara que a Espanya es registren màxims en els nivells d'estalvi.

 • L'aeroport, més enllà de la T1
  Veure vídeo

  L'aeroport, més enllà de la T1

  Una antiga terminal per renovar, una futura ciutat aeroportuària, un gran hangar per reparar avions... El creixement de l'aeroport de Barcelona no s'atura després de la posada en marxa de la T1 i continua la seva expansió per respondre a l'esperada recuperació econòmica.

 • Indústries culturals
  Veure vídeo

  Indústries culturals

  Les principals "majors" de Hollywood s'estan plantejant deixar de vendre DVD a Espanya per culpa de la pirateria. Es una mostra més de com Internet està revolucionant absolutament tot en el sector de les indústries culturals. D'aquesta revolució, dels canvis, la desorientació, dels perills o de les oportunitats que brinda el sector n'hem parlat amb alguns dels especialistes que van participar en el Forum Europeu que es va fer a la Cambra de Barcelona.

 • L'atur i els marroquins
  Veure vídeo

  L'atur i els marroquins

  La comunitat marroquina registra un dels índexs més elevats d'atur, sobretot per culpa de la caiguda de l'activitat en el sector de la construcció. Hem volgut saber com està vivint aquests moments de crisi el col·lectiu i com pot afectar, fins i tot, els seus costums. Per fer-ho, ens hem fet acompanyar per un català d'origen marroquí amb qui hem pogut accedir, sense filtres, a les veus i les opinions d'aquesta comunitat.

 • Castañer, espardenyes amb glamur
  Veure vídeo

  Castañer, espardenyes amb glamur

  Entrevistem Isabel Sauras i Antonio Castañer, presidenta i conseller delegat de la firma de calçat de Banyoles que va posar talons a les espardenyes i va aconseguir convertir-les en un complement de moda utilitzat pels grans modistes internacionals.

 • Quina salut tenen els bancs i caixes?
  Veure vídeo

  Quina salut tenen els bancs i caixes?

  Quina és la salut financera dels bancs i les caixes? Les fusions es fan només per ser més eficients o per solucionar els problemes que algunes entitats arrosseguen des de fa un temps? Fins a quin punt l'enfonsament del sector immobiliari està afectant els resultats de les entitats? Com pot evolucionar l'any 2010? En el reportatge parlem amb experts i amb responsables del sector com el fins ara president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), Juan Ramón Quintás, o el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola.

 • Mercats ambulants
  Veure vídeo

  Mercats ambulants

  Passem tota una jornada en un mercat ambulant i sabrem com han canviat els hàbits i com estan passant la crisi aquests comerciants mòbils.

 • El futur de les Terres de l'Ebre
  Veure vídeo

  El futur de les Terres de l'Ebre

  Ens endinsem en les Terres de l'Ebre. Quins sectors poden agafar el relleu de les empreses que ara estan tancant les portes? Fins a quin punt és real la sensació d'estancament econòmic que s'arrossega des de fa dècades?

 • Xavier Vives, professor d'economia i finances IESE
  Veure vídeo

  Xavier Vives, professor d'economia i finances IESE

  Com podem sortir del forat? Què ha de fer la nostra economia: ens hem de retallar els salaris, com demana la patronal CEOE? I quan ens diuen que augmentem la productivitat, això, a la pràctica, què vol dir, en què ens afecta en la nostra feina? Ho parlem amb un dels pesos pesants del pensament econòmic a Catalunya, el professor Xavier Vives.

 • Enginyeria aeronàutica, una feina amb molta demanada
  Veure vídeo

  Enginyeria aeronàutica, una feina amb molta demanada

  A Terrassa s'estan formant enginyers aeronàutics, una de les feines més sol·licitades dintre del ram de les enginyeries. Les consultores, les companyies aèries, els fabricants de peces i motors d'aviació o, fins i tot el sector de les energies renovables demanden aquests professionals que fins a l'aparició d'aquest centre de la UPC no es podien formar a Catalunya.

 • Quirze Salomó, director general Nostrum
  Veure vídeo

  Quirze Salomó, director general Nostrum

  L'empresa catalana Nostrum és líder en el sector del menjar casolà per emportar, amb 43 botigues a Barcelona i l'àrea metropolitana. Parlem amb el seu màxim responsable que ens explica el model de negoci i els canvis que han introduït i que els han de permetre fer el salt a altres grans ciutats com Madrid o París.

 • Morositat, la gran taca d'oli
  Veure vídeo

  Morositat, la gran taca d'oli

  La morositat és un altre dels grans problemes econòmics que s'agreugen en temps de crisi. Les empreses espanyoles triguen una mitjana de cent dies a fer efectius els pagaments, el doble de França o el Regne Unit. Les administracions públiques que són pagadores segures són, gairebé sempre, pagadores tardanes. I tot plegat sumat a l'augment d'impagats que s'han de reclamar judicialment.

Anar al contingut