TOTS ELS CLIPS

 • Escoles de negoci a Israel
  Veure vídeo

  Escoles de negoci a Israel

  Reportatge del corresponsal de TV3 a Jerusalem, Albert Elfa, que ens apropa als diferents models de les escoles de negoci a Israel. D'una banda, el jueu, orientat sobretot a l'estudi del mercat i les inversions, i, de l'altra, el palestí, especialitzat en la gestió de recursos públics i d'ONG.

 • El model alemany del mercat laboral
  Veure vídeo

  El model alemany del mercat laboral

  Valor afegit compleix 300 programes amb un reportatge especial sobre el mercat laboral alemany. Hem viatjat a Hamburg i Berlín per saber com s'ho han fet a Alemanya per mantenir la taxa d'atur al voltant del 8%. El conegut model alemany és alguna cosa més que reduir les hores de feina per evitar els acomiadaments i passa, entre altres coses, per una excel·lent formació professional que proveeix de treballadors altament qualificats l'economia alemanya. Però també estan canviant moltes coses al motor d'Europa i cada vegada més joves busquen alternatives a la feina en una gran empresa per a tota la vida, així com d'altres que, directament, queden fora del sistema.

 • Ciències de la salut
  Veure vídeo

  Ciències de la salut

  Seguim amb la nostra sèrie de professions de futur. Infermeres, fisioterapeutes i nutricionistes seran especialistes cada cop més demanats. Hem anat a una de les facultats, la Blanquerna, on s'estudia el que es coneix com a Ciències de la Salut.

 • Reflexions des de Sitges
  Veure vídeo

  Reflexions des de Sitges

  L'economia espanyola fa setmanes que està al centre de l'huracà financer que sacseja Europa i tot el món. A Sitges, economistes, polítics i agents socials van debatre sobre el moment econòmic, marcat per un clima que és el més pessimista dels últims 30 anys. Els experts ens expliquen quines coses sí que funcionen, encara, en aquest país.

 • Figuerola, el pare de la pesseta
  Veure vídeo

  Figuerola, el pare de la pesseta

  Tanquem la sèrie històrica de grans economistes catalans amb l'home que va inventar la pesseta: Laureà Figuerola. Un català cridat pel general Prim per portar el Ministeri d'Economia després de la revolució liberal del 1868.

 • El cava truca a la porta del Japó
  Veure vídeo

  El cava truca a la porta del Japó

  Seguim un grup d'empresaris del sector del cava que treballen per obrir noves línies comercials a l'exigent mercat del Japó que poden suposar, en el futur, el pas intermedi per arribar a l'immens mercat xinès.

 • El preu de la salut
  Veure vídeo

  El preu de la salut

  Analitzem una de les partides pressupostàries més disparades, la de la sanitat pública. Despesa en medicaments, augment de la població, ús sovint inadequat de les urgències, baixes laborals... Tot plegat fa augmentar els números vermells d'un sector que també és un motor econòmic, però que ha de millorar la seva eficiència.

 • Monocultius
  Veure vídeo

  Monocultius

  Sabrem què passa quan una població, gairebé una comarca sencera, es dedica a un monocultiu industrial. El poble de la Sénia i el Montsià, castigat ara per la crisi immobiliària i la competència global, busca tirar endavant amb més disseny, més exportacions i noves idees.

 • S'apujaran els impostos de les rendes més altes?
  Veure vídeo

  S'apujaran els impostos de les rendes més altes?

  Per què dins del pla d'estalvi només s'han pres mesures per contenir les despeses i no per incrementar els ingressos? Escoltem les opinions del catedràtic Antoni Duran i Sindreu i entrevistarem a plató l'exresponsable de CCOO i professor d'ESADE, Joan Coscubiela.

 • Entrevista a Víctor Alvargonzález
  Veure vídeo

  Entrevista a Víctor Alvargonzález

  Parlem amb el conseller delegat de Profim i expert en finances sobre la situació actual dels mercats i sobre els problemes de deute públic que arrosseguen alguns països de la Unió Europea.

 • Silicon Valley, la meca de les Tech
  Veure vídeo

  Silicon Valley, la meca de les Tech

  Hem acompanyat un grup d'empresaris catalans que visiten el Silicon Valley, la famosa vall californiana coneguda per ser ""la meca"" de les empreses tecnològiques. Continua sent una parada obligada per al sector? Com estan passant la crisi en aquest ""viver"" d'idees? Ja hi ha empreses catalanes instal·lades?"

 • Els futurs professionals del maquillatge
  Veure vídeo

  Els futurs professionals del maquillatge

  Com és la feina dels maquilladors? Tenen força sortides professionals? Parlem d'una especialitat que als Estats Units està reconeguda com a carrera universitària i aquí s'estudia com a formació professional. A Barcelona hi ha, des de fa 20 anys, una de les escoles més prestigioses d'Espanya.

 • Saber vendre, tota una ciència
  Veure vídeo

  Saber vendre, tota una ciència

  Saber vendre, saber trobar nous clients per als teus productes és, lògicament, el principal repte de qualsevol empresa. I encara més en aquests temps de crisi i dura competència. Aquests dies ha estat per Barcelona un dels millors gurus en el tema, el nord-americà Dave Mattson. Teoritza sobre el que podríem anomenar la "vendologia". És a dir, que això de negociar per aconseguir una comanda és tota una ciència, que s'ha d'aprendre i dominar, i que en canvi ha estat una mica oblidada els últims anys en moltes escoles de negocis. Mattson ens ven com saber vendre.

 • Els comptes de l'Església
  Veure vídeo

  Els comptes de l'Església

  És temps de fer la declaració de la renda, i molts contribuents s'enfronten novament amb el dubte de si marcar o no la casella de l'Església catòlica. En aquest reportatge parlem de les finances de l'Església. Què s'ingressa, què es gasta, i quin és el pes real de la subvenció pública. I moltes altres qüestions, com els impostos que paguen els capellans, o els costos que suposa mantenir el formidable patrimoni, tant el que està catalogat per motius històrics o culturals, com el de les simples esglésies de barri.

 • Una història amb Nadal i Cabana
  Veure vídeo

  Una història amb Nadal i Cabana

  Comencem una sèrie sobre la història econòmica de Catalunya a través d'aquests d'aquests dos grans acadèmics.

Anar al contingut