TV3, amb els documentals

Tothom diu que mira documentals, que vol tenir coneixements, que el preocupa la realitat... A TV3 és veritat. T'oferim alguns dels documentals que hem emès aquest any als programes "Sense ficció", "El documental", "60 minuts", "Cronos"...

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
Dona pagesa. Solsonès, terra de masies

Dona pagesa. Solsonès, terra de masies.

"Dona pagesa. Solsonès, terra de masies" recull les transformacions de la vida a pagès a la comarca del Solsonès, dels anys vint a l'actualitat. El Solsonès és una comarca bàsicament agrària, amb un poblament dispers. La mirada de la dona pagesa, a través de les seves històries de vida, permetrà a l'espectador endinsar-se en aquest món i també copsar el paper que han tingut en el manteniment dels valors d'un model de vida que s'ha transformat molt i molt ràpidament. El documental vol reconèixer aquest paper i alhora posar-ne de manifest els trets més característics.

Aquest projecte va ser impulsat per l'Arxiu Comarcal del Solsonès i el Consell Cultural Francesc Ribalta, de manera conjunta. Es va començar a finals de l'any 2011, quan es va crear un equip de treball integrat per Rosa Maria Vila, Marcel·lí Corominas, Felip Vendrell i Jordi Torner. Els autors van entrevistar una cinquantena de dones pageses, totes de més de 85 anys, al llarg de dos anys. "Dona pagesa. Solsonès, terra de masies" n'és un dels resultats.

El treball documental s'ha dividit en diferents àrees temàtiques, entre les quals hi ha la infantesa, la festa, la guerra, el paper de la dona dins de la família, la vida de casades o la vida religiosa.

L'objectiu era deixar constància de la vida a pagès a la comarca a través de les dones pageses, i reflectir una manera de viure, així com els canvis, transformacions i evolucions que ha experimentat el món de la pagesia. D'altra banda, també s'ha volgut retre homenatge a moltes d'aquestes dones que han esdevingut invisibles.

Informació d'interès Disponible fins al 28/05/2017 a les 23.59

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut