Tria33 - Tria Anna Guitart: Chimamanda Ngozi Adichie + Chigozie Obioma + Amos Tutuola

La tria literària d'Anna Guitart se centra en tres autors nigerians que acaben de publicar. Literatura Random House publica la que va ser la primera novel·la de la Chimamanda Ngozi Adichie, una autora que viu entre Nigèria i els Estats Units, i responsable en part de l'interès de nous lectors per la literatura africana. "Els pescadors", publicada per Quaderns Crema, és la primera novel·la de Chigozie Obioma, i ha estat finalista del Premi Man Booker. I Navona reedita "El bebedor de vino de palma", d'Amos Tutuola, que va ser editada el 1952.

L'escultor Emili Armengol acaba de rebre la Creu de Sant Jordi 2016 de la Generalitat per la projecció internacional de la seva obra, entre la qual destaca el monument La Porta dels Països Catalans (Salses, 2003). Laura Sangrà el visita a la seva casa-taller de Rupià per entendre el seu univers escultòric marcat pels peixos i les runes.

L'Orquestra Simfònica del Vallès ha fet de la música, més que una finalitat en si mateixa, una eina per a la socialització i la felicitat. D'uns anys ençà porta a terme, a més de les temporades de concerts i òperes, projectes com la col·laboració amb centres penitenciaris o persones en risc d'exclusió. Han fet de la Novena Simfonia de Beethoven la seva divisa de pau i art, que presenten el 24 de maig al Palau de la Música Catalana. En parlem amb el gerent, Òscar Lanuza, el president i viola Jordi Cano o el director Rubén Gimeno, entre d'altres.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3