Tria33 - Land Art + Carrutxa

Obre la setmana del Tria33, la tria personal de Lluís Marquina, vinculant el món digital i la cultura. Aquesta setmana ens presenta aplicacions mòbils vinculades al teatre.

En el "Land Art", o Art de la Terra, es desdibuixa la frontera entre obra i paisatge. Obres fetes a la natura i utilitzant el que ens ofereix, pedres, fulles, arbres, el vent. La tramuntana i els seus efectes, per exemple, són el tema de la mostra Tramuntanart, que se celebra entre el 4 i 12 de juny al Port de la Selva, i també visitarem el Bosc de les Creus, un projecte de Marc Sellarès fet a l'indret de l'incendi d'Òdena de l'estiu passat.

I aquesta setmana coneixerem de prop els guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura d'enguany en les diferents disciplines.
Avui visitarem la seu de l'entitat reusenca Carrutxa, reconeguts en l'àmbit de la cultura popular, que duen a terme un treball intens de recerca i difusió del patrimoni immaterial de les comarques de la Catalunya Nova i, principalment, del Baix Camp i del Priorat. Des de l'antropologia, la història, la filologia, l'arqueologia, l'etnomusicologia i tot el calendari anual, passant per les festes que relliguen la cultura festiva del Principat amb la valenciana, aragonesa i mallorquina, fins al joc de bitlles, els correbous i les bandes de música.
En parlem amb els seus responsables, els investigadors Salvador Palomar, Albert Margalef, Ferran Sugranyes i Montsant Fonts.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3