TOTS ELS PROGRAMES

 • El mirador
  Veure vídeo

  El mirador

  Javed Mughal sempre s'ha dedicat al periodisme, ho feia al seu país d'origen, el Pakistan, i ho ha continuat fent després d'emigrar a Catalunya. Així va crear el 1997 el "Mirador dels immigrants". Escrivint notícies a les nits, mentre feia de vigilant en un pàrquing, en Javeed va fer créixer el diari de dues pàgines fins a les dotze de fa uns anys i a les 8 actuals, una reducció conseqüència de la crisi econòmica. Un diari destinat a apropar l'actualitat i la realitat del lloc on viuen a persones d'origen immigrant.

 • Carrie i l'elefant volador
  Veure vídeo

  Carrie i l'elefant volador

  Carrie Mortleman és d'Austràlia i viu un veritable enamorament del lloc on ha anat a viure amb la seva família: Calafell. Fa tres anys que, amb el seu marit brasiler i les seves dues filles, va decidir traslladar-se a viure a Catalunya, i és aquí on la Carrie ha pogut acabar el seu primer llibre il·lustrat per ensenyar anglès als més petits: "Hellie, the Hovercraft Elephant". L'editorial La Vocal de Lis li ha publicat el llibre amb el qual organitza tallers en què s'explica el conte i es fan treballs manuals i tot en anglès.

 • Emocions al paladar
  Veure vídeo

  Emocions al paladar

  A Lorena Delgado, l'apassiona menjar i cuinar, i encara més fer reviure les sensacions que ella té amb els aliments. Quan va venir de Colòmbia, fa quinze anys, els tallers de cuina van ser la solució que va trobar per començar a treballar. Ara ha creat la seva pròpia marca, D'Instinto, amb la qual, a més de tallers, ofereix càterings per a actes i sopars en cases particulars.

 • Sentit de pertinença
  Veure vídeo

  Sentit de pertinença

  Ana Elena Tejera és una psicòloga i gestora cultural de Panamà. Fa un any que és a Barcelona per fer un màster en cinema documental. El seu projecte final és "Revelar", un documental sobre els venedors ambulants a Barcelona, als quals ha volgut donar veu a través d'un diari fotogràfic fet per ells mateixos. L'Ana Elena considera que tant Panamà, el seu país d'origen, com Catalunya són països de pas de moltes persones i bons llocs per explicar la identitat i el sentit de pertinença de les persones que hi viuen i, sobretot, els col·lectius més vulnerables de la societat.

 • Salvar la vida
  Veure vídeo

  Salvar la vida

  Alejandro Díaz és del Salvador i fa un any que viu aquí, esperant una resposta a la seva petició de protecció internacional. És una de les més de mil persones refugiades a Catalunya i, en el seu cas, demana refugi perquè, quan va declarar-se homosexual, el van amenaçar de mort i va haver de deixar ràpidament el seu poble i després el seu país, el Salvador. Després de dos intents d'entrar als Estats Units, on viu la seva família, va decidir intentar-ho a Espanya. Mentre espera, ajuda a ACATHI (Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transexuals Immigrants), on treballa Pilar Leza, que s'ha convertit en la persona referent per a l'Alejandro.

 • Aconseguint somnis
  Veure vídeo

  Aconseguint somnis

  A l'Ebrima Dem li agrada pensar que pots aconseguir el que desitges si lluites de veritat. A Gàmbia va crear una associació per ajudar les dones, de la qual era el director. Quan va conèixer la que ara és la seva dona, va decidir venir a Barcelona amb ella, i deixar la seva feina per començar de zero a un país on tot era nou. Aprendre la llengua, convalidar estudis, i posar-se a fer un màster, són els reptes que ha anat assolint. També ha escrit un llibre, un manual ful-català, pesant en les parelles catalanoafricanes i en els viatgers que van al Senegal, Mali o Gàmbia, on la llengua ful és molt parlada.

 • Pallassa antirumors
  Veure vídeo

  Pallassa antirumors

  Iris Leyers reivinca el clown com la seva professió. S'hi va enganxar per casualitat, fa 15 anys, quan va venir de Bèlgica a Barcelona i buscava alguna activitat creativa per fer. Però amb la feina de pallassa no es pot guanyar la vida, i completa la jornada laboral fent classes de neerlandès. El que li agrada més és el clown social, des d'on es poden treballar temes com els rumors que circulen sobre les persones migrades o el foment del treball en equip en la pràctica esportiva.

 • Al Rahma
  Veure vídeo

  Al Rahma

  Al Rahma - Laila el Gamouchi és una dona marroquina amaziga que viu a la Garrotxa des de fa 26 anys. La Laila és una de les impulsores de l'associació Al Rahma, que vol dir 'misericòrdia' i que treballa per la cohesió social entre els creients musulmans i la resta de la societat, a la Garrotxa. Estan treballant per poder estrenar, ben aviat, un nou oratori a Olot, però un dels objectius principals de l'associació és recuperar el paper que l'Alcorà atorga a la dona en l'islam i que la tradició ha volgut arraconar.

 • Si Déu vol
  Veure vídeo

  Si Déu vol

  Una crida interior va fer que Aldin Martínez deixés una bona feina a les Filipines per venir cap a Catalunya per estudiar al seminari per ser capellà a l'arquebisbat de Tarragona. D'això, en fa sis anys, i està a punt d'acabar els estudis. Entre setmana, viu al Seminari Major Interdiocesà de Barcelona, i el cap se setmana serveix a la parròquia del Vendrell, on fa classes de catequesi i la pastoral a una residència d'avis i col·labora en l'esplai de nens i el grup de joves.

 • Fils de vida
  Veure vídeo

  Fils de vida

  Hélio Roraima, un músic de carrer del Brasil, i Ilham Arbiine, estudiant de secundària d'origen marroquí, són membres del projecte Creació XIC. Aquesta entitat treballa, des del 2011, per millorar la convivència veïnal, a través de l'art comunitari, fomentant el valor de la col·laboració entre veïns i entitats al barri del Poble-sec de Barcelona. D'aquí, en van néixer espectacles com la rua XIC i l'obra "Fils de vida", en què van participar els dos protagonistes d'aquest capítol, actors del grup que coodirigeixen Joel Álvarez i Júlia Gutiérrez.

 • Les històries d'en Teo
  Veure vídeo

  Les històries d'en Teo

  L'interès del Teo Jansen per crear relats va començar quan era un nen. Amb només sis anys, va escriure la seva primera obra de teatre per a l'escola, amb l'ajuda del seu pare, i, des d'aleshores, no ha deixat de treballar en nous projectes. Ara fa tres anys va deixar una feina estable com a periodista esportiu a Veneçuela per traslladar-se fins a Catalunya amb l'objectiu de continuar formant-se com a cineasta. A Barcelona treballa com a animador en un restaurant, però sense deixar mai de banda la passió per escriure guions.

 • Fent poble
  Veure vídeo

  Fent poble

  Quan era petit, el Khalid Zerguini va tenir un accident medul·lar jugant amb la seva germana. Després de diverses operacions, va recuperar part de la mobilitat, però mai més ha tornat a caminar. Això no ha estat un impediment perquè hagi fet tot el que s'ha proposat. Des que és a Catalunya, ara fa 16 anys, ha jugat a bàsquet i ha fet atletisme adaptat. A Sant Celoni, on viu des de fa uns anys, ha fundat La Jaima Art, un espai sociocultural que acull diverses disciplines artístiques. A més a més, és l'impulsor del grup Creatius Trencant Barreres i de l'aplicació per a mòbil Kaos Adaptat.

 • L'islam en femení
  Veure vídeo

  L'islam en femení

  El pas per la universitat ha canviat la vida de la Fàtima Aatar. Allà va descobrir el llibre "La emergencia del feminismo islámico", que li va fer conèixer aquest corrent reivindicatiu. Així va poder posar noms a aquelles idees i contradiccions que sempre havia tingut com a dona i musulmana. Des d'aquell moment, ha sentit la necessitat de compartir el seu coneixement amb altres noies i ho fa a través de xerrades i formacions. A la universitat també ha desenvolupat l'activisme propalestí participant en la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions a Israel, el BDS.

 • La regidora Taleb
  Veure vídeo

  La regidora Taleb

  La Fatima Taleb va prendre la decisió d'entrar en política per canviar les coses des de dins. El tancament d'una associació de dones musulmanes a Badalona, entre d'altres fets, la va convèncer per fer el pas a la política. Així va entrar a formar part de la candidatura Guanyem Badalona en Comú en les últimes eleccions municipals. Ara és regidora de Participació Convivència i del Districte 6 de Badalona, on viu des de fa 18 anys. La Fatima considera que la política no ha de ser una professió i per això, quan acabi la legislatura, tornarà a l'àmbit de la mediació social i intercultural en què ha treballat els últims anys.

 • Com peix a l'aigua
  Veure vídeo

  Com peix a l'aigua

  La Bhawna Meghani és de l'Índia i fa 8 anys que viu a Lloret de Mar. Des que va arribar que té una amiga, la Marisol, que s'ha convertit amb l'àvia de la seva filla Neus. L'octubre de fa dos anys, va compartir un projecte pilot de parelles lingüístiques entre comunitats religioses amb l'Inés amb qui a part de parlar de les seves inquietuds sobre les seves creences, es van fer amigues. Per la Bhawna aquestes persones l'han fet sentir com a casa.