Accedeix a la versió amb audiodescripció

Odi

Accedeix a la versió amb audiodescripció

L'odi és una emoció devastadora i gairebé irracional de la qual l'art tampoc se n'escapa. Ens ho explica Ramon Gener.

Els nazis es van dedicar a perseguir i castigar totes aquelles obres i artistes que s'allunyaven de la seva moral imposada. Ramon Gener ens desgranarà els motius que van portar els nazis a renegar de l'art de Kandinsky, Otto Dix o Franz Marc o de la música de Mahler o Béla Bartók. Descobrirem que potser l'odi i la persecució de Hitler van néixer del seu propi passat frustrat com a artista. 
Amb la historiadora de l'art Susie Hodge intentarem entendre per què l'art modern acostuma a ser el blanc de totes les ires. Parlarem de l'art atacat, però també de l'art que ataca i genera odi, com el dels antics retaules medievals. Mirarem el "Guernica" amb uns altres ulls per intentar comprendre com l'art també pateix i reacciona a l'horror. 
I viatjarem a l'infern amb Jurgen Kaumkötter. L'historiador i expert en Auschwitz ens descobrirà l'autèntic sentit de l'art. Veurem com, enmig de tot l'horror d'aquell camp de concentració, l'art es va convertir en una manera d'aferrar-se a la vida i en una cosa, en definitiva, molt més forta que l'odi.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3