Accedeix a la versió amb audiodescripció

Empatia

Accedeix a la versió amb audiodescripció

L'art encarna moltes emocions; però, sobretot, és empatia. Ens ajuda a sentir el que senten els altres i a posar-nos en la seva pell. Amb Ramon Gener, comprovem que, en el món de l'art, l'empatia ha estat i és un sentiment recurrent, necessari per posar-se en la pell dels altres.

Veurem com l'empatia es va convertir en l'ànima de les pintures de Giotto o Jean-François Millet i en part fonamental de personatges com Quasimodo, el geperut protagonista de la novel·la del francès Victor Hugo. Rubens, Van Dyck o Sofonisba Anguissola són altres artistes que van descobrir que, gràcies a aquesta emoció, un simple retrat podia arribar a tancar l'essència d'un rei.

L'empatia en l'art, a més, pot ser un fil invisible a través del temps que uneix les pintures d'El Greco amb Picasso, Cézanne o William Blake.

El fotògraf Samuel Aranda, guardonat amb el World Press Photo, ens revelarà com n'és, de necessari, que una instantània ens desperti i serveixi per enderrocar barreres amb  aquell que la contempla. Una idea ¿la de buscar la catarsi en l'espectador amb l'empatia¿ que també és molt present en l'òpera verista "Pagliacci".

Aprendrem, doncs, que l'art és una porta oberta a l'empatia, una oportunitat indiscutible per no deixar-nos indiferents, sentir el que altres senten i viure el que altres viu

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3