Entrevista

 • Jornada Mundial de la Joventut 2016
  Veure vídeo

  Jornada Mundial de la Joventut 2016

  La ciutat polonesa de Cracòvia acollirà del 26 al 31 de juliol milers de joves de tot el món que participaran en la Jornada Mundial de Joventut, convocada pel papa Francesc. A Catalunya s'ha preparat intensament la trobada, que comptarà amb la participació d'uns 800 catalans. Conversa amb Xavier Farrés, delegat de Joventut del bisbat de Terrassa, Mariona Niubó, de la parròquia Sant Josep de Badalona, i Clara Cameron, de la parròquia de Sant Quirze del Vallès.

 • La catequesi dels infants
  Veure vídeo

  La catequesi dels infants

  La celebració de la Primera Comunió és un moment molt important en la vida dels cristians. Però què passa amb les comunions que vénen després? Hi ha segona, tercera i quarta comunió per als infants? Continuen la catequesi fins a la confirmació? Conversa amb Enric Termes i Eva Torres, membres del Secretariat Interdiocesà de Catequesi.

 • 40 anys de l'Institut Borja de Bioètica
  Veure vídeo

  40 anys de l'Institut Borja de Bioètica

  Docència, recerca, assessorament i divulgació són els eixos principals de l'Institut Borja de Bioètica. Una entitat federada a la Universitat Ramon Llull que acaba de complir 40 anys. Entrevista a Margarita Bofarull, presidenta del Patronat de l'Institut Borja de Bioètica.

 • Mestra i teòloga feminista
  Veure vídeo

  Mestra i teòloga feminista

  L'escolàpia Maria Pau Trayner Vilanova ha dedicat tota la vida a la lluita per la dignitat de la dona a través de l'educació de les classes populars. Mestra, antropòloga i teòloga feminista és membre del Col·lectiu de Dones en l'Església per la Paritat i, des de fa 40 anys, viu al barri de Can Serra de l'Hospitalet de Llobregat. Acaba de rebre el Premi Església Plural a una trajectòria personal.

 • Fotoperiodista
  Veure vídeo

  Fotoperiodista

  Joan Guerrero va treballar durant molts anys per diaris com "El Periódico" o "El País". Ara presenta l'exposició "Gràcies!" a l'Hotel Abat Cisneros de Montserrat, i acaba de publicar el llibre "Casaldàliga", de l'editorial Claret, amb fotografies i poemes del bisbe Pere Casaldàliga.

 • Persones amb discapacitat
  Veure vídeo

  Persones amb discapacitat

  Fa 15 anys va néixer AIS, Ajuda a la infància Sense Recursos, una associació que ajuda les persones amb discapacitats i les seves famílies. Conversa amb Lourdes Arqués, fundadora d'AIS i mare d'un fill amb discapacitat intel·lectual greu.

 • Defensar els drets dels pobles
  Veure vídeo

  Defensar els drets dels pobles

  Entrevista a Aureli Argemí, distingit amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria al servei de Catalunya i de la llibertat dels pobles. Va ser monjo de Montserrat, secretari de l'abat Aureli M. Escarré i fundador del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN).

 • Víctimes d'experiències traumàtiques
  Veure vídeo

  Víctimes d'experiències traumàtiques

  Entrevista a la treballadora social Isabel Ferrer, que ha estat cap de la Direcció de Serveis d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona i actualment coordina el Pla de Resiliència Social de la Diputació de Barcelona.

 • Meditació a les aules
  Veure vídeo

  Meditació a les aules

  Conversa amb Encarna Hernández, directora del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat, i Luis López, creador i director del programa Treva de tècniques de relaxació a l'aula.

 • Missioner a Síria
  Veure vídeo

  Missioner a Síria

  Entrevista al missioner xilè Rodrigo Miranda, sacerdot de l'Institut del Verd Encarnat, que durant 4 anys i en plena guerra de Síria va ser el responsable de la catedral llatina d'Alep.

 • El Xiprer
  Veure vídeo

  El Xiprer

  Conversa amb Mercè Riera, fundadora d'El Xiprer de Granollers, sobre l'atenció a les persones amb risc d'exclusió social.

 • Els paradisos fiscals
  Veure vídeo

  Els paradisos fiscals

  Conversa amb Francesc Mateu, director d'Oxfam Intermón a Catalunya, sobre el frau fiscal i els paradisos fiscals.

 • Victòria Molins
  Veure vídeo

  Victòria Molins

  Entrevista a la teresiana Victòria Molins, guardonada amb la Creu de Sant Jordi, per la seva feina al barri del Raval i a la presó.

 • El finançament de l'Església
  Veure vídeo

  El finançament de l'Església

  Entrevista sobre el finançament de l'Església catòlica amb Francesc Xavier Escolà i Manel Martínez, responsables econòmics del bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

 • 190 anys de les Vedruna
  Veure vídeo

  190 anys de les Vedruna

  Conversa sobre els 190 anys de les germanes Vedruna amb Mabel Burgell i Ramon Rial.