Teaser "La Gemma té un pla"

Arantza Diez, codirectora de "To Kyma. Rescat al mar Egeu", narra l'epopeia d'una infermera catalana decidida a ajudar persones atrapades en condicions pèssimes en camps de refugiats de Grècia i de Sèrbia a creuar clandestinament fronteres europees

"A tots ens han ensenyat la importància d'ajudar aquells qui ho necessiten, però anar més enllà de l'empatia cap als altres també pot constituir un delicte greu, quan les lleis no estan exactament al costat correcte.", Arantza Diez, directora de "La Gemma té un pla"

 

La Gemma, una dona de 60 anys, mare de tres fills i àvia d'una nena, és una infermera catalana que ha dedicat la seva vida a ajudar els altres. Ara està duent a terme una de les missions més arriscades de la seva vida: ajuda famílies atrapades en camps de refugiats a Grècia i Sèrbia a travessar clandestinament les fronteres europees. Els ajuda a arribar als països on volen establir-se i recomençar la seva vida. Amb l'ajuda d'altres persones, com el seu marit, en Txema, un mestre de primària, i la seva bona amiga Mar, una dona adinerada amb ganes d'ajudar, transporten en cotxe famílies des de ciutats com ara Tessalònica o Belgrad fins a Barcelona o Zuric.

Un d'aquests viatges, però, acaba malament: la policia sèrbia enxampa la Gemma i en Txema en un control fronterer amb una família afganesa de sis membres al seu cotxe. Tots dos queden detinguts i els tanquen a la presó durant una setmana. Després de pagar una fiança, queden en llibertat i poden tornar a casa, on ara esperen la decisió del fiscal general, una decisió que podria canviar les seves vides per sempre: el delicte de tràfic de persones està penat a Sèrbia amb molts anys de presó.

 

Fitxa tècnica
Direcció i Guió: Arantza Diez
Fotografia: Carles de la Encarnación i Arantza Díez
Muntatge: Pau Bacardit 
Música: Miquel Coll
Un documental d'Arantza Diez en associació amb Televisió de Catalunya.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3