Mai més víctima

El documental, dirigit per Ariadna Oltra i Mireia Pigrau, vol fer entendre el procés que viuen les dones que pateixen una situació de violència dins de la parella, i per què els costa tant sortir-ne. Com es poden aguantar divuit anys de maltractaments sense que ningú de fora se n'adoni?

"Violència és control. Ningú decidirà mai més per mi."

Des que n'hi ha registres –any 2003–, gairebé mil dones han mort assassinades per parelles i exparelles. Espanya compta, des del 2004, amb una llei integral que aborda aquesta xacra social, però això es demostra que és insuficient: en tot el 2017, 51 dones van ser assassinades per la seva parella o exparella, 8 de les quals, a Catalunya. Des de principis d'any, 43.

 

"Llegia una revista al tren i explicaven com era un maltractador. I vaig pensar: això ho estic vivint jo."

Amb el documental "Mai més víctima" es vol fer entendre el procés que viuen les dones que són víctimes d'una situació de violència dins de la parella i per què els costa tant de sortir-ne. Com es poden aguantar divuit anys de maltractaments sense que ningú de fora se n'adoni? Quan comença el control de l'home i la submissió de la dona? Per què no marxen al primer cop? I per què el 70% no ho denuncia? 

El documental és un retrat coral de com aquestes dones esdevenen víctimes sense adonar-se'n i, un cop identifiquen què els passa, aconsegueixen trencar amb la relació de violència exercida per la seva parella. Tots els testimonis són de casos sentenciats per la justícia, amb condemna, excepte un, que està pendent de judici. I totes elles denuncien que no es van sentir ben tractades per la justícia. Per què? Què cal millorar?

Algunes d'aquestes preguntes, les responen sis experts en el documental.

 

I aquí podeu veure el programa que es va emetre en directe dirigit i presentat per Ariadna Oltra després de l'estrena del documental "Mai  més víctima:

 

Nit temàtica sobre violència masclista

 

Més informació, aquí.

TEMES:
Violència masclista
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3