Accedeix a la versió amb audiodescripció

Lladres de temps

Accedeix a la versió amb audiodescripció

"Lladres de temps" investiga com s'ha convertit el temps en diners i com podem reclamar el control sobre aquest nou recurs, preciós i finit.

El documental investiga com el temps s'ha convertit en diners, per què la "pobresa de temps" va en augment, i com cada vegada tenim menys temps tot i voler-ne estalviar més.

 

Hi ha un nou recurs que tots volen: el nostre temps. "Lladres de temps" ("Time Thieves") revela com les empreses monetitzen el nostre temps sense que ho sapiguem i com les xarxes socials s'han convertit, segons les seves pròpies paraules, en "els nous rellotgers".

Qui no s'ha trobat en la situació que una línia aèria ens fa imprimir les targetes d'embarcament i ens fa facturar l'equipatge, fent estalviar així a l'empresa milions d'hores de feina cada any? Qui no s'ha passat hores tractant de muntar un moble o s'ha barallat amb un caixer automàtic al supermercat? Qui hauria de pagar per fer tota aquesta feina?

El documental "Lladres de temps" fa la volta al món per investigar com el temps s'ha convertit en diners, com el rellotge ha pres el control de la nostra vida laboral i personal i com podem tornar a tenir el control d'aquest recurs preciós i finit.

La guardonada directora Cosima Dannoritzer combina un extraordinari conjunt d'imatges d'arxiu i commovedores històries amb el testimoni dels principals experts mundials, en un documental que va ser rodat en localitzacions com el Japó, els EUA, França, Espanya, els Països Baixos i Alemanya.

El documental desenvolupa el discurs de Dannoritzer, combinant la història, l'ecologia i la tecnologia. Ha treballat per emissores de diferents països europeus, entre les quals hi ha la BBC, ARTE, TVE i TVC. La seva pel·lícula "Comprar, llençar, comprar", del 2010, va guanyar 12 premis internacionals de festivals.

"Lladres de temps" és una producció de Polar Star Films i Yuzu Produccions en coproducció amb TV3, ARTE France, TVE, amb la col·laboració de Servus TV, SRF, RTS, YLE i YesTV i amb el suport de MEDIA, CNC i ICEC.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3