La batalla per les xarxes

La batalla per les xarxes

Les primaveres àrabs, les protestes a l'Iran o el referèndum celebrat a Catalunya l'1 d'octubre de l'any 2017 són clars exemples del poder de les xarxes socials en la societat actual. Durant aquestes mobilitzacions, milers d'imatges i vídeos de les actuacions policials, gravats pels ciutadans, es van convertir en virals a les plataformes socials.

Alhora, una gran quantitat de desinformació també va començar a circular per internet.  Qui ho fa i per què crea informacions falses? Aquest tipus de desinformació col·labora en la desacreditació de la mobilització social?
És difícil distingir entre contingut real o fals quan els usuaris comparteixen informació sense verificar-ne ni l'origen ni la font. A més, polítics de tot el món aprofiten i utilitzen les fake news per desacreditar els mitjans de comunicació i confondre, d'aquesta manera, la societat civil.
A "Battle of Social Networks" també es mostra la fragilitat d'alguns governs que veuen com estan perdent el control sobre la informació i sobre la ciutadania, i comencen a buscar mesures restrictives per aturar aquestes mobilitzacions organitzades a través d'Internet. Ara mateix, a països com la Xina o l'Iran hi ha persones empresonades per la difusió de contingut a les xarxes socials. Però també a l'Estat espanyol o als Estats Units hi ha usuaris denunciats per les seves publicacions a les xarxes.

Fitxa tècnica
Direcció: David Fontseca
Guió: Cris Castilla i Marc Comas
Productor: David Fontseca
Productor executiu TVC: Jordi Ambrós
Director fotografia: David Fontseca
Muntatge: Pepit Rodríguez
Música: Joan Borràs i Ferran Casas
Lingüista: Jordi Mir
Grafisme: Gerard Señé
Veu en off: Jacob Valltramunt

"BATTLE OF SOCIAL NETWORK" (2019), una producció de La Kaseta Ideas Factory en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Vic.

Informació d'interèsDisponible fins al 19/11/2020 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3