La batalla per les xarxes

La batalla per les xarxes

Les primaveres àrabs, les protestes a l'Iran o el referèndum celebrat a Catalunya l'1 d'octubre de l'any 2017 són clars exemples del poder de les xarxes socials en la societat actual. Durant aquestes mobilitzacions, milers d'imatges i vídeos de les actuacions policials, gravats pels ciutadans, es van convertir en virals a les plataformes socials.

Alhora, una gran quantitat de desinformació també va començar a circular per internet.  Qui ho fa i per què crea informacions falses? Aquest tipus de desinformació col·labora en la desacreditació de la mobilització social?
És difícil distingir entre contingut real o fals quan els usuaris comparteixen informació sense verificar-ne ni l'origen ni la font. A més, polítics de tot el món aprofiten i utilitzen les fake news per desacreditar els mitjans de comunicació i confondre, d'aquesta manera, la societat civil.
A "Battle of Social Networks" també es mostra la fragilitat d'alguns governs que veuen com estan perdent el control sobre la informació i sobre la ciutadania, i comencen a buscar mesures restrictives per aturar aquestes mobilitzacions organitzades a través d'Internet. Ara mateix, a països com la Xina o l'Iran hi ha persones empresonades per la difusió de contingut a les xarxes socials. Però també a l'Estat espanyol o als Estats Units hi ha usuaris denunciats per les seves publicacions a les xarxes.

Fitxa tècnica
Direcció: David Fontseca
Guió: Cris Castilla i Marc Comas
Productor: David Fontseca
Productor executiu TVC: Jordi Ambrós
Director fotografia: David Fontseca
Muntatge: Pepit Rodríguez
Música: Joan Borràs i Ferran Casas
Lingüista: Jordi Mir
Grafisme: Gerard Señé
Veu en off: Jacob Valltramunt

"BATTLE OF SOCIAL NETWORK" (2019), una producció de La Kaseta Ideas Factory en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Vic.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3