Ferran Latorre. Més enllà dels 8.000

Ferran Latorre sempre ha somiat pujar l'Everest, un cim que se li ha resistit cinc vegades. Mentrestant, no ha perdut el temps: ha pujat 13 de les 14 muntanyes més altes del món.

Als 13 anys, Ferran Latorre va llegir el llibre de l'alpinista austríac Peter Habeler "Victòria en solitari", en què explica el seu ascens a l'Everest del 8 de maig del 1978 sense cap aparell d'oxigen, en companyia del muntanyenc italià Reinhold Messner, una proesa de resistència sense precedents a la història. D'aquella lectura en naixeria el seu gran projecte: "Tota la vida he volgut pujar a l'Everest".

Han passat més de vint anys i Ferran Latorre està a punt de fer història. En aquest temps, ha pujat a les altres tretze muntanyes més altes del món i ara torna a l'Everest, que se li ha resistit cinc vegades, per intentar convertir-se en el primer català que completi els catorze vuitmils. Una fita molt preuada en el món de l'alpinisme.

"Ferran Latorre. Més enllà dels 8.000" és la història d'una aventura extraordinària filmada pel propi protagonista durant més de vint anys. El relat íntim i emocional d'un home que tenia un somni i la determinació per aconseguir-lo. Aquesta decisiva i tensa sisena expedició per coronar els 8.848 metres de l'Everest el farà reviure els millors i pitjors moments del que s'ha convertit en el projecte de vida de l'alpinista barceloní: "L'Everest és la muntanya dels meus somnis i alhora representa el meu límit: hi tinc una relació d'amor i odi", explica Ferran Latorre, camí del seu somni.

 

Everest

 

Un dels moments més transcendentals de la seva vida, com posa de manifest en aquestes paraules dites vint-i-quatre hores abans de l'ascens final, abans d'aquells últims passos que tants cops se li han negat: "Tens com un diàleg amb la muntanya, de dir: 'Eh, que em deixes pujar?', 'Eh, que anirà bé i no passarà res?', 'Jo t'estimo, t'he adorat tota la vida, espero que això ho respectis i que em tractis bé'." L'endemà, Ferran Latorre atacava "els metres més gloriosos de la història de l'alpinisme", buscant el somni d'aquell nen que va decidir dedicar-hi la vida.

 

Fitxa tècnica:
Direcció: Manuel Huerga i Juanma Arizmendi
Guió: Juanma Arizmendi
Producció executiva: Bernat Elias
Productor executiu TVC: Jordi Ambrós
Productor delegat TVC: Daniel Barea
Direcció de fotografia: Nils Dalmases
Muntador: Marc Mitjà
2020

Una producció de Mediaproducción, S.L amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

 

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3