Els meus ulls

El programa estrena "Els meus ulls", un treball de Núria Vila que parla de la problemàtica del "bullying", un problema social de gran magnitud que, sovint, s'amaga i es desconeix. A continuació, el documental "Harry s'escriu amb H" segueix la lluita del Harry, un nen d'onze anys, analfabet, per millorar acadèmicament, en un Regne Unit on la bretxa social és cada vegada més ampla

"Els meus ulls" 

El 24 de desembre del 2015, Alan Montoliu Albert, un adolescent transsexual de Rubí, víctima d'assetjament escolar a l'institut, es va suïcidar. Aquest fet tràgic va ser el punt de partida que la directora Núria Vila va prendre per iniciar una investigació sobre la problemàtica del "bullying", un problema social de gran magnitud que, sovint, s'amaga i es desconeix.

A partir d'aquí, Núria Vila va contactar amb associacions que lluiten contra l'assetjament escolar i, a través d'aquestes associacions, amb testimonis directes de casos de "bullying". Tant amb pares i mares de fills que són o que havien estat víctimes d'assetjament a l'escola o a l'institut, com amb adults que n'havien estat al passat.

El resultat és "Els meus ulls", un documental que s'endinsa en el tema de l'assetjament escolar, un tema tabú que encara s'intenta amagar o negar en alguns centres educatius. El documental dona veu als afectats; alhora que reflexiona sobre la falta de recursos i formació que moltes vegades tenen els docents que s'han de fer càrrec de gestionar aquests casos, i sobre la falta de consciència general quant a les conseqüències emocionals que aquest tipus de maltractament pot causar, no només a la víctima, sinó també a l'assetjador i a la resta de companys de classe.

Fitxa tècnica
Guió i direcció: Núria Vila
Directora de producció: Cristina Daimiel
Directora de fotografia: Camilla Monteiro
Cap de so: David Expósito
Compositor musical: Daniel Andreu
Cap d'il·luminació: Eva Morcillo
INUK Films, © 2020

Informació d'interèsDisponible fins al 26/03/2020 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3