17A: Deures pendents

17A: Deures pendents

Montserrat Besses i Joan Carles Peris presenten un programa en directe en què es tracta, entre altres temes, el paper de l'escola en el moment de detectar i evitar processos de radicalització. Tenim les eines adequades? Quin ha de ser el paper dels docents?

Per què és tan difícil combatre i, sobretot, prevenir el terrorisme jihadista?
Després de la guerra contra Estat Islàmic i de la caiguda del territori del califat, quin és el futur per als milers de combatents jihadistes? Quin és el nou escenari internacional? Significarà més o menys atemptats?
Com hem d'informar els mitjans de comunicació sobre els atemptats terroristes?

La finalitat de "17A: deures pendents" és abordar les preguntes i polèmiques que els atemptats han posat damunt de la taula. Des del paper dels confidents i la imprescindible coordinació policial, fins a la nova etapa que comença ara: la derrota militar del califat. Aquest tema obre nous interrogants a nivell nacional: quina política s'ha de seguir amb els retornats de Síria? Augmenta el perill de nous atemptats, o disminueix?

El programa reflexiona sobre el paper dels mitjans de comunicació a l'hora d'informar sobre atemptats terroristes i analitza l'eina propagandística d'Estat Islàmic, així com la fiabilitat dels seus comunicats.
En el debat hi participen Lurdes Vidal, directora del Món Àrab de l'Institut Europeu de la Mediterrània; Jordi Moreras, professor d'Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili; Fatiha el- Mouali, membre de la Plataforma contra el Feixisme i el Racisme; Jofre Montoto, analista en temes de seguretat; Moussa Bourekba, investigador del CIDOB, i Lluís Paradell, inspector del cos dels Mossos d'Esquadra.

Direcció i guió: Montserrat Besses i Ibana Piñero
Guió: Montserrat Besses, Ibana Piñero i Joan Carles Peris
Conducció: Montserrat Besses i Joan Carles Peris
Realització: Marc Rodríguez
Producció: Muntsa Tarrés i Laura Navalpotro
Redacció: Joan Roura i Nicolás Valle
Documentació: Miracle Tous i Raquel Vizcaya

Podeu veure el documental "17A: Lliçons apreses?" aquí:

TEMES:
Atemptats Barcelona Cambrils
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3