TOTS ELS CLIPS

 • Quin són els material dels fonaments d'una carretera?
  Veure vídeo

  Quin són els material dels fonaments d'una carretera?

  El més important d'una carretera, com en tantes altres coses està en allò que no es veu, els fonaments. De quin tipus de materials estan fets? Com fer-ho d'una manera més sostenible? Ha de ser un material fi, gruixut, o gran? ho expliquem al Quèquicom!

 • Què és la petjada de carboni?
  Veure vídeo

  Què és la petjada de carboni?

  Quan produïm un producte, produïm CO2. Quan transportem aquest producte fins al consumidor també. I segons els casos quan l'utilitzem o el consumim també en produïm. Aquesta emissió de CO2, un dels gasos causants del calentament global, es la petjada de carboni. Quina és la solució? Els productes ecològics? Els productes de proximitat?

 • Quin és el funcionament del penis?
  Veure vídeo

  Quin és el funcionament del penis?

  L'òrgan reproductor masculí és una extraordinària màquina d'enginyeria biològica. Quin és el seu funcionament? De quines parts es compon i quina funció té cadascuna? Ho expliquem a Quèquicom.

 • Com és una gamba?
  Veure vídeo

  Com és una gamba?

  Las gambes són artròpodes, parents de les aranyes, centpeus, etc. L'animal terrestre més proper és el conegut com a cuc bola. Com es desplaça per l'aigua? Com és l'exosquelet de la gamba? Per què utilitza les antenes tan llargues que té a la part davantera del cefalotòrax? Amb la gamba gegant del "Quèquicom" ho expliquem amb detall.

 • Què és l'anisakis?
  Veure vídeo

  Què és l'anisakis?

  L'anisakis és un paràsit que viu en el sistema digestiu del peixos i que pot afectar a la salut dels essers humans. Com arriba dels peixos als esser humans? Quin és l'objectiu final de l'anisakis? Quins efectes pot tenir aquest paràsit en el nostre organisme? Com podem acabar amb ell? Expliquem tot això i més al Quèquicom!

 • Què és el croma?
  Veure vídeo

  Què és el croma?

  Un croma és una de les eines més utilitzades per fer un plató virtual. Aquest recurs electrònic, és capaç de barrejar dues imatges de vídeo, substituint un color específic, per una altre imatge. Expliquem com funciona al Quèquicom!

 • Com funciona una màquina d'escriure?
  Veure vídeo

  Com funciona una màquina d'escriure?

  La màquina d'escriure no és un gran invent, sinó una evolució intel·ligent del famós invent de Gutenberg, l'impremta. Quines són les semblances? Quin és el mecanisme que utilitza? Quines limitacions presenta? Ho expliquem al Quèquicom!

 • És important el tipus de terreny per evitar inundacions?
  Veure vídeo

  És important el tipus de terreny per evitar inundacions?

  De tant en tant veiem per la televisió o patim en persona inundacions que causen destrosses de mobiliari urbà i cases particulars. En aquest clip del Quèquicom expliquem d'una manera molt gràfica com el tipus de terreny influeix molt alhora d'evitar inundacions i aprenem la lliçó que el riu reclama el què és seu.

 • Elements enfrontats
  Veure vídeo

  Elements enfrontats

  "Quèquicom" ha dedicat un reportatge als incendis forestals. Jaume Vilalta ens explica que, a més de la velocitat del vent, altres factors afavoreixen el risc de propagació, perquè, segons el tipus de vegetació que predomini al bosc, la combustió és més o menys ràpida. I, en aquesta lluita desigual contra el foc i el vent, l'aigua segueix sent el principal aliat dels Bombers.

 • Els ocells no només canten
  Veure vídeo

  Els ocells no només canten

  Jaume Vilalta explica que els ocells xiulen, refilen, xerrotegen, escatainen, cloquegen, claquen, garrulen, parrupen, escotxeguen, esgaripen o ululen.

 • Menjar, vestir, caminar
  Veure vídeo

  Menjar, vestir, caminar

  "Quèquicom" ens ha portat a visitar un escorxador i una adoberia per mostrar-nos com s'extreu la pell de vedella i com es tracta per convertir-la en cuir. A més de la carn, de la vedella se n'aprofita casi tot, però per vestir-se o calçar-se no serveixen a qualsevol edat.

 • Els 7 passos del tractament per eradicar els polls
  Veure vídeo

  Els 7 passos del tractament per eradicar els polls

  La dermatòloga Eulàlia Baselga mostra com s'han d'aplicar els tractaments per eradicar els polls i insisteix, sobretot, en la importància de repetir el tractament uns dies més tard per evitar reinfestacions.

Anar al contingut