True crime: Més foscos que mai

A casa nostra el fenomen del true crime es diu "Crims", l'exitós programa de TV3 nascut a Catalunya Ràdio de la mà de Carles Porta i que ara acaba de convertir-se en una exposició al Palau Robert.
La criminologia sembla que esquitxa cada vegada més produccions no estrictament del gènere, com la nova adaptació que aquests dies s'està representant de "Terra baixa", de Guimerà, al TNC.
Estem vivint una nova fal·lera per les narracions de successos? Quins són els elements que les fan més bones? Hi ha algun suport millor per explicar-les? I a les noves generacions, per què els agraden? Hi ha més novel·la negra a les prestatgeries de les llibreries?
Ens ho preguntem al voltant d'un dels seus certàmens més destacats, el BCNegra.
Analitzem el fenomen del true crime i en repassem referents imprescindibles amb:
Tura Soler, periodista de successos d'El Punt Avui, que ha seguit importants casos de la crònica negra. Un dels últims, el doble assassinat de Susqueda, que cinc anys després encara està per resoldre.
Reunim el periodista i escriptor Rafael Vallbona, que acaba de publicar "La musa de la plaça Reial", amb Àlex Martín Escribà, director de la col·lecció de novel·la negra "Crims.cat" i estudiós del gènere.
De la nova febrada de seguidors de les diferents produccions del gènere en parlem amb les membres del podcast "Malandrí criminal" i amb una altra aficionada i experta, Sílvia Comet, periodista de Catalunya Ràdio, redactora del programa "Crims" i codirectora del programa "SerieSelektor", d'iCat.
Finalment, el periodista i professor de teatre Pablo Ley ens explicarà com és que "Terra baixa", d'Àngel Guimerà, s'ha convertit en una mena de true crime gràcies a la seva dramatúrgia per al TNC.

TEMES:
Cultura
Subtítols en: català / castellano (traducción automática) / English (automatic translation)
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3