Salut mental

La salut mental és un problema individual i també col·lectiu. En parlem cada vegada més. Però estem realment disposats a mirar-lo cara a cara? Els marcians ho pregunten a artistes que en parlen en primera persona.

Amb el monòleg autobiogràfic "Boja" (fins al 26 de febrer al Teatre Eòlia de Barcelona) Mariona Esplugues explica amb humor una realitat que ha viscut en secret des que era petita. Un altre monòleg, "El peix daurat" (del 9 al 19 de març a la Sala Atrium de Barcelona), és el debut d'Anna Agulló Prieto com a autora i intèrpret: un "viatge a la bogeria" que passa pel trastorn maníac i la depressió, però també una reflexió sobre com els trastorns tenen molt a veure amb altres problemàtiques socials.

L'escriptor Eloy Fernández Porta va patir una crisi d'ansietat severa que ha convertit en "Los brotes negros", un assaig colpidor que narra la seva crisi i apunta a la pressió laboral, la precarietat o el patriarcat com a factors clau en la salut mental dels nostres temps.

Les arts escèniques poden ser una eina molt potent per ajudar persones amb trastorn mental. L'Altre Festival, que se celebra al juny a la Fabra i Coats de Barcelona, és un punt de trobada de companyies que treballen la salut mental, però també una eina per apropar aquesta realitat al públic i combatre l'estigma. Els marcians en parlen amb el seu director, Manel Anoro.

Subtítols en: català / castellano (traducción automática) / English (automatic translation)
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3