Què en sabem dels pares i mares?

El pare i la mare acostumen a ser la primera relació emocional que establim a la vida, però això no vol dir que sigui totalment completa. Què compartim? Què ens amaguem? I com ens afecta l'existència de zones reservades, en la relació que hi mantenim? Coneixem prou bé els pares? O, segons com, poden ser uns grans desconeguts?
En parlem amb cinc cineastes que s'han acostat al tema des de diferents vessants, en les seves últimes pel·lícules: la francesa Céline Sciamma, a través del conte màgic "Petite maman"; el català Juanjo Giménez, per mitjà del suspens fantàstic a "Tres", que s'estrena aquesta setmana; el belga Joachim Lafosse, amb el drama familiar "Un amor intranquilo"; la francesa Julia Ducournau, des del "body horror", de "Titane"; i la peruana Claudia Llosa, amb la misteriosa "Distancia de rescate". També hi intervenen les dues protagonistes d'aquesta última, les actrius María Valverde i Dolores Fonzi. I també escoltem el punt de vista de l'escriptora de Barcelona Carolina Montoto, que acaba de publicar la novel·la "Lena al descobert" (Ed. Les hores), sobre una dona que es replanteja la vida, a partir de la imatge que aconsegueix reconstruir dels seus pares.
I obrim el reportatge a la María i la Carmen, l'Amparo i l'Anchi, el Manuel i el Julio: dues mares amb les respectives filles i un pare i un fill que posen a prova el grau de coneixement mutu que es tenen. Serà tan profund com es pensen, o hi ha més secrets dels que sospiten?

TEMES:
Cultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3