LGTBI+: "No estem tan bé."

LGTBI+: "No estem tan bé."

Notícies d'agressions homòfobes, de lleis que s'encallen en polèmiques, de discriminacions que continuen en l'àmbit laboral o de bullying a les escoles, encara, formen part del present de les persones LGTBI+, que tenen tot el dret a dir: "No estem tan bé."

La il·lusió d'una normalització de la seva realitat queda desmentida, a partir de testimonis, en l'assaig de Rubén Serrano titulat, precisament, "No estamos tan bien".

L'arrel de tot això s'ha de buscar en les biografies de figures com Carmen de Mairena, de qui Santi Villas acaba d'escriure una audiosèrie sobre la seva vida.

Una altra sèrie, aquesta de televisió, ha resignificat una altra pionera de la visibilitat trans: Cristina Ortiz, "La Veneno".

Són històries de supervivència com les que es relaten en novel·les com "En aquest món, per un moment, som grandiosos", d'Ocean Vuong, o "Las malas", de Camila Sosa Villada.

Visibilitzar la realitat LGTBI+ continua sent fonamental i, tot i que ho puguin fer sèries com "We are who we are" o "Euphoria", encara queda molta feina per fer, i més encara des d'un perspectiva catalana. Queralt Guinart, amb la seva iniciativa Bunyol TV, pretén començar a posar-hi remei oferint visions i referents nous, en el seu cas, per a dones lesbianes i bisexuals.

TEMES:
Cultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3