La fi de l'amor?

En aquest planeta ja tot pot convertir-se en un bé de consum, un producte d'un sol ús, també l'amor.
Mentre desapareixen les normes per aparellar-se, la tecnologia ens fa més evident que mai que tenim moltíssima oferta per triar i alhora ens convenç que sempre ens mereixem una opció millor.
Presos per aquesta insaciabilitat consumista, hi ha qui comença a témer que alguns ja no sàpiguen com enamorar-se d'algú o alguns altres.

Ens situem en l'amor contemporani amb un podcast especial de "Les golfes" en què Júlia Bacardit i Anna Pazos ens comparteixen lectures com "No siento nada", de Liv Strömquist i, precisament, "El fin del amor", de Tamara Tenenbaum.

Kristen Ghodsee, professora de la Universitat de Pennsilvània i autora de "Por qué las mujeres disfrutan más del sexo bajo el socialismo", ens alerta del perill que el capitalisme influeixi en les relacions personals.

L'artista visual Nataly Prada comparteix el seu projecte "Match Gold", un documental creatiu sorgit a partir de crear-se nou perfils diferents al Tinder, una de les aplicacions per lligar més populars del mercat.

Als antípodes es situa l'assaig poètic de Pol Guasch, el premiat "La part del foc", en què evoca l'amor, en diàleg amb les idees del pensador francès Maurice Blanchot.

Amb tots ells mirem d'entendre com estimem ara mateix i si ho podrem continuar fent durant gaire temps més.

TEMES:
Cultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3