Com serà viatjar a partir d'ara?

La recomanació que ens fa Begoña Garcia Pla és sobre els viatges en aquesta nova era pandèmica, que ens ha fet més conscients de la saturació turística dels espais, i de com contamina aquesta forma de "viatjar per viatjar" que tant s'ha explotat en els últims anys.
Aquest discurs el comparteixen Tony Wheeler, autor d'"En defensa del viaje" (Planeta de Libros, 2020) i un dels impulsors de Lonely Planet, i Xavier Moret, periodista de viatges i escriptor que ara publica "Històries del Japó" (Pòrtic Edicions, 2021).
Alba Prol i Raúl García, els directors del documental "El gran camino", també aposten per una forma de viatjar més sostenible, fent servir les nostres cames, per connectar amb la natura i amb un mateix. Ells han fet quatre grans camins del món (El Pacific Crest Trail als Estats Units, el Kumano Kodo al Japó, el Camí Inca al Machu Picchu, al Perú, i el camí de Santiago) i s'han trobat amb persones i històries apassionants.
Altres propostes sobre viatges des de diferents punts de vista són la pel·lícula japonesa "El teléfono del viento", de Nobuhiro Suwa; "Cuentos de Tokyo", de Yasujiro Ozu; el llibre "Viatges", de Stefan Zweig, o l'exposició del fotògraf nord-americà Garry Winogrand, que va deixar constància de la revolució dels mitjans de transport als anys seixanta i que es pot veure al centre de fotografia KBr de Barcelona fins al 5 de setembre.

TEMES:
Cultura
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3