Crisi i sanitat: a quin preu? (05/03/2015)

La crisi econòmica i social han posat a prova la solvència del sistema sanitari. Els professionals són els que n'han pagat una part important amb la rebaixa de sous i també ho han notat els usuaris amb la disminució d'alguns serveis. La qualitat del sistema en aquests moments difícils i la convivència entre l'oferta pública i la privada s'han situat en el centre del debat. I a tot això, s'hi afegeixen les denúncies d'alguns col·lectius que alerten sobre l'intent de privatització de la sanitat pública.

Ariadna Oltra ha abordat aquestes qüestions amb una entrevista al conseller de Salut, Boi Ruiz. I, al debat posterior amb el conseller, també hi han participat l'exconsellera de Salut Marina Geli; Carme Sabater, presidenta de la Coordinadora d'usuaris de la Sanitat, Consum i Alimentació; Rosa Boyé, metge radiòloga de l'Hospital de la Vall d'Hebron i Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona i el doctor Bonaventura Clotet, especialista en medicina interna i malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Ariadna Oltra ha parlat amb professionals de la infermeria per conèixer en quines condicions de pressió han d'exercir la seva feina tenint en compte les retallades que s'han aplicat a la sanitat. També ha estat a Lleida amb membres de la marea blanca per saber la seva visió sobre la polèmica que ha generat el futur consorci sanitari.

El programa ha ofert un reportatge amb un autònom, pendent d'una operació de maluc encara sense programar, i que ha decidit operar-se aquesta setmana per la privada davant la impossibilitat de continuar treballant en aquestes condicions, i el risc d'haver de tancar el negoci.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3