Últim torn de rèpliques dels grups
ESPECIAL INVESTIDURA: SEGONA VOTACIÓ

Últim torn de rèpliques dels grups

En l'últim torn de rèpliques, els portaveus de les diferents formacions polítiques han reiterat les seves posicions a l'hora d'emetre el vot en la investidura de Quim Torra.

Inés Arrimadas (Cs) ha acusat el candidat de "no voler veure la fractura social" i de "no ser conscient de la responsabilitat que té a les seves mans".

Sergi Sabrià (ERC) ha reiterat l'aposta del seu grup per "construir un projecte comú, evitant confrontar identitats, per confrontar la sobirania política" i ha intentat acostar posicions amb el PSC i amb En Comú-Podem assegurant que faran un govern de progrés, amb polítiques socials valentes. "Serà un govern progressista o no serà".

Miquel Iceta (PSC) ha afirmat que les propostes que escolta avui són les mateixes que sent des del 2012 i ha incidit en el problema del finançament: "Mentre no tinguem el pa sencer, què farem? Haurem de negociar". "El govern escocès mai es va plantejar saltar-se les lleis", ha recordat.

X. Domènech (En Comú-Podem) ha acusat Torra de no fer cap proposta concreta i de representar l'opció més reaccionària del catalanisme. "Nosaltres, allà on governem, hem demostrat que es poden fer polítiques socials més avançades sense posar-hi tanta èpica".

Carles Riera (CUP) ha afirmat que "estem en alerta màxima per si el seu govern fa autonomisme. Estem al costat de la classe obrera, i si apel·len a les identitats, el nostre el suport minvarà. No ens citin F. Cambó mai més".

X. García Albiol (PPC) ha recordat que a Catalunya no tothom és independentista. "Senyor Torra, algunes de les coses que vostè ha dit aquí són una amenaça per a l'autogovern, per a l'estabilitat i per a la convivència normal de les persones que pensem de manera diferent a la seva".

L'última intervenció ha estat per a Eduard Pujol (JxCat), que ha afirmat que Quim Torra serà el president de tots els catalans i ha demanat que "amb la llengua no s'hi jugui més". En relació al 155 ha afirmat: "Fins quan, la repressió? Prou, sisplau".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3