Què seria de l'aigua sense els límits del got? Noves Formes Teatrals

Què passa quan se subverteixen els rols del públic, dels actors i de l'espai escènic? Quan les dramatúrgies es fragmenten i es multipliquen? Quan les disciplines artístiques es barregen fins a diluir-se? Quan l'escenari s'entén com un espai de llibertat, de risc i d'experimentació?

S'anomena de múltiples maneres: teatre contemporani, d'avantguarda o experimental; noves dramatúrgies, noves tendències escèniques o arts en viu. El fet és que els renovadors del teatre català conformen una escena vibrant i reconeguda internacionalment però que aquí té poca visibilitat.

El reportatge del "Tria33 EXTRA" dóna veu a noms destacats de la creació contemporània com Roger Bernat, El Conde de Torrefiel Insectotròpics, Kamchatka i Agrupación Señor Serrano, guanyadors enguany del premi FAD Sebastià Gasch d'arts parateatrals i del Lleó de Plata de teatre de la Biennal de Venècia. I, a través dels seus treballs, indaga com s'estan desbordant els límits del teatre.

També ens preguntem sobre la rellevància d'aquestes propostes i per què tenen més presència en circuits europeus que a la cartellera teatral catalana, amb el director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí, i la directora de l'Antic Teatre, Semolinika Tomic.

L'emissió del reportatge, amb guió de Júlia Bertran i Óscar Lorca com a realitzador, es fa a cavall dels festivals TNT de Terrassa i Escena Poblenou de Barcelona, i amb el festival Temporada Alta en marxa, un altre dels aparadors sensibles a aquest tipus d'expressions escèniques gens convencionals.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3