Polònia, el musical
Polònia, el Musical

Polònia, el musical

Contingut per majors de 7 anys

Quan s'aixeca el teló, els líders sobiranistes es reuneixen en un hotel per decidir el futur del país, vigilats de prop per Duran i Rajoy. Entre portes que s'obren i es tanquen, les rialles acompanyen tota la representació, que tindrà un desenllaç inesperat per a tothom.

"Polònia, el musical. La independència tenia un preu" comença amb el president Mas convocant els líders polítics catalans a un hotel per decidir de manera conjunta el futur polític del país. Durant la cimera, a més de la seva tradicional tendència a la divisió, els dirigents catalans han de fer front a un pla secret ordit per en Rajoy i l'Espe, disposats a tot per evitar el trencament d'Espanya. Amb aquest estimulant punt de partida, l'obra combina l'humor corrosiu del "Polònia" amb elements més pròxims al vodevil, que protagonitzen els personatges més característics del xou televisiu de TV3.

La peça teatral ha estat escrita per Jordi Galceran juntament amb Jaume Buixó, Júlia Cot, Pau Escribano, i també Toni Soler. Guionistes habituals del "Polònia" televisiu, tots són bons coneixedors dels mecanismes de la sàtira i aporten la seva experiència al guió teatral. Segons Toni Soler, "és una obra molt boja, com ho és el 'Polònia', però a més té un to de vodevil que la fa irresistible".

Xavier Ricart és el director del muntatge, protagonitzat per vuit actors que es posen a la pell de setze personatges al llarg de tota l'obra: Queco Novell, Bruno Oro, Agnès Busquets, Mireia Portas, Ivan Labanda, Xavi Serrano, Anna Bertran i David Olivares.

"Polònia, el musical. La independència tenia un preu" es va estrenar el 12 de novembre del 2014 al teatre Poliorama de Barcelona, se'n van fer més de 140 funcions i la van veure més de 75.000 persones.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3