El riu que ens porta, 25 anys de Tradicionàrius
Tradicionàrius

El riu que ens porta, 25 anys de Tradicionàrius

Història de la música folk a Catalunya des dels anys 60 del segle passat. Coincidint amb la vint-i-cinquena edició del festival Tradicionàrius, que es va fer el 2012, Televisió de Catalunya ha produït el documental "El riu que ens porta, 25 anys de Tradicionàrius". Aquest documental pretén recollir la història del festival barceloní, la seva evolució fins avui i la seva repercussió arreu dels Països Catalans.

Però també va molt més enllà, cap enrere i cap endavant, ja que busca els referents que el van precedir des del Grup de Folk, als anys seixanta, així com la transcendència externa que ha tingut últimament, amb solistes i formacions que interpreten i difonen el folk des de les perspectives més diverses.

El riu a què al·ludeix el títol és una metàfora que ens parla de com ha anat fluint durant gairebé mig segle el moviment vinculat a la música tradicional i, concretament, durant l'últim quart de segle, el Tradicionàrius, de com s'ha alimentat dels seus afluents que provenen dels Pirineus, de les Terres de l'Ebre, de la Catalunya Nord, del País Valencià i de les Illes, i de com acaba desembocant a la mar, una mar que no podia ser una altra que la Mediterrània.

Direcció: Ferran Riera
Realització: Fede Rovira
Guió: Ferran Riera i Jordi Turtós
Producció: Imma Segarra

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3