Parlament - 15/06/2013

El nou calendari polític, a "Parlament"

L'anunci del president Mas sobre la intenció d'arribar al final de la legislatura, el 2016, centra bona part del contingut del programa Parlament d'aquesta setmana. Una voluntat que no es veurà alterada encara que la consulta se celebri l'any que ve o el 2015. El programa també recull les reaccions de tots els grups parlamentaris. Esquerra Republicana no tanca la porta, en el futur, a entrar en el govern. El PSC, per la seva banda, ho faria si es compleixen determinades condicions. El altres grups van criticar el Pla de Govern presentat per Artur Mas, amb l'excepció del grup que dóna suport al govern, Convergència i Unió.

El programa també recull el debat en comissió sobre els mitjans antiavalots. El director general dels Mossos d'Esquadra va anunciar que tornaran a utilitzar l'aigua a pressió com a mitjà per enforntar-se a les manifestacions violentes.

L'entrevista política d'aquesta setmana té com a protagonista el líder de Ciutadans, Albert Rivera. El reportatge social el protagonitza Benet Maymí, de Convergència i Unió, que ens presenta una entitat cultural de la seva població, Arenys de Mar. Com a reportatge actual destaquem la importància cada vegada més gran de l'ús de les noves tecnologies entre els polítics i les noves formes de comunicació dels parlamentaris i els ciutadans.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3