Parlament - 07/07/2012

Setmana de ple al Parlament de Catalunya marcat per la compareixença d'Artur Mas davant la cambra -a petició de la resta de formacions- per explicar la tercera onada de retallades a Catalunya. Mas culpa l'Estat dels últims ajustos per estalviar 1.500 milions d'euros; en concret, acusa el govern espanyol d'acumular deute amb els fons de competitivitat i per l'escassa inversió en infraestructures. I per això demana a tots els partits que se sumin al pacte fiscal per la via del concert econòmic.
Socialistes i populars van criticar les retallades del govern en els serveis públics essencials, com la sanitat i l'educació.

El model actual d'immersió lingüística va ser objecte d'una aferrissada defensa per part del president Mas en les preguntes formulades pel grup del Partit Popular de Catalunya, després de la sentència que obliga a considerar també el castellà llengua vehicular a les escoles. L'euro per recepta a les farmàcies, que ha començat a aplicar-se aquesta setmana, també va ser qüestió d'interès per part del grup dels socialistes. La preocupació per l'augment de diverses taxes, com les universitàries, o el problema de l'atur i el futur del Servei d'Ocupació de Catalunya van ser presents a la sessió de control.

I també hi va haver polèmica per l'elecció de Roger Loppacher i Daniel Sirera com a membres del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), entitat de la qual Loppacher també serà president. ERC i ICV-EUiA van presentar Salvador Alsius com a candidat, però no va obtenir prou vots. Tots dos partits van lamentar que en l'organisme que ha de vetllar pel bon funcionament del periodisme no hi hagi cap professional del sector.

El programa tanca amb un reportatge del segon aniversari de la manifestació del 10 de juliol, en què milers de ciutadans van sortir als carrers de Barcelona per reclamar el dret a decidir després d'una sentència del Tribunal Constitucional.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3