Accedeix a la versió amb audiodescripció

T1xC6 - Món virtual

Accedeix a la versió amb audiodescripció

Jordi Basté explora els límits entre realitat i virtualitat amb demostracions impactants.
Amb Xavi Conesa, de Visyon, i Jordi Janer, de Voctrolabs, preparem un "Deep Fake" per comprovar que aviat no podrem distingir entre veritat i muntatge. Per això cal cultivar l'esperit crític. Ho farem amb Sergi Sagàs.

En aquest capítol ens endinsem a les tecnologies de realitat mixta, com la realitat virtual o la realitat augmentada. L'artista visual japonès Keiichi Matsuda ens mostrarà com poden arribar a introduir-se al nostre dia a dia, amb la seva distòpica hiperrealitat. Jordi Basté ho provarà en la seva pròpia pell en el showroom de realitat virtual més important del país. Volarà com un ocell, pintarà en un espai infinit i patirà en una muntanya russa virtual.

Basté farà la seva primera entrevista en un món virtual. Serà a la Katie Kelly, creadora de l'AltspaceVR, una xarxa social on les persones d'arreu del món interactuen amb avatars en un univers virtual.

Visitem el Mori Building, una espectacular exhibició a Tòquio, al Japó, que permet al visitant entrar dins les obres. I acabem el programa amb una experiència intensa de Realitat Virtual, al Zero Latency. Jordi Basté i els "merlins" Francesc Orella, Júlia Creus, Candela Anton i la Carlota Olcina s'enfrontaran a un exèrcit de zombis.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3