Més 324 - 26/10/2015

Més 324 - 26/10/2015


Dos temes han encapçalat el debat del "Més 324": l'obertura de l'onzena legislatura del Parlament i, paral·lelament, el balanç de govern de l'executiu de Mariano Rajoy. El Parlament ha quedat constituït i ha escollit presidenta Carme Forcadell. Per parlar del nou període de sessions, s'ha comptat amb els dos vicepresidents de la cambra: Lluís Corominas i José María Espejo-Saavedra. Tots dos han reconegut que la pròxima legislatura no serà fàcil i, presumiblement, no serà gaire llarga. També s'ha parlat de l'actitud de Ciutadans quan s'ha cantat l'himne nacional de Catalunya.

Els 25 diputats de Ciutadans no s'han aixecat en primera instància quan s'ha proclamat Forcadell presidenta, i majoritàriament no han cantat l'himne català. Espejo-Saavedra ha assegurat que no combrega amb la seva lletra.

Com a tertulians, s'ha comptat amb Manuel Cuyàs, Bel Olid, Saül Gordillo i Lola García. I com a representats parlamentaris, Antoni Baños, Joan Coscubiela, Toni Comín, Carlos Carrizosa, Eva Granados i Santi Rodríguez. Una de les expressions més comentades, tant a la taula de polítics com a la portada dels principals diaris de Catalunya, ha estat la de Carme Forcadell d'invocar "la república catalana" com un dels objectius del Parlament.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3