Més 324 - 16/02/2016 El vicepresident segon del Parlament ha respost les preguntes de Xavier Graset el dia que els lletrats del Parlament han dit no a la ponència conjunta.

Més 324 - 16/02/2016 El vicepresident segon del Parlament ha respost les preguntes de Xavier Graset el dia que els lletrats del Parlament han dit no a la ponència conjunta.

Junts pel Sí i la CUP tenen un mecanisme per intentar tirar endavant les lleis de la desconnexió: la proposició de llei. I, si no l'utilitzen, és perquè saben que seria un frau de llei clar, tal com els va avisar el Tribunal Constitucional. Són paraules de José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon del Parlament i membre de Ciutadans, que ha respost les preguntes de Xavier Graset en el programa de reflexió política Més324. Preguntat sobre la innecessària judicialització de la política que ha propiciat el govern de l'estat i que ara sembla començar a instal.lar-se també a Catalunya, Espejo ha respost que qui judicialitza un asumpte no és qui el porta al jutjat, sinó qui se salta la llei.
Precisament avui, a instàncies del govern central, el Tribunal Constitucional ha suspès la Conselleria d'Exteriors del Govern de Catalunya. D'aquesta qüestió, de l'informe dels serveis jurídics del Parlament sobre la ponència conjunta de les lleis de la desconnexió, i de les converses per intentar formar govern a Madrid amb el referèndum català presidint-t'ho tot, han fet tertúlia Marc Colomé, José Antich, Montse Tura i Teresa Abelló.
El programa també ha reservat temps per entrevistar Nuccio Ordina, autor del llibre "La utilitat de l'inútil", que ha criticat el món actual per oblidar-se de la cultura i pensar només en els resultats econòmics.


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3