Més 324 - 15/10/2015 Artur Mas compareix al Tribunal Superior: "Sóc responsable del 9-N"

Més 324 - 15/10/2015 Artur Mas compareix al Tribunal Superior: "Sóc responsable del 9-N"

Debatem sobre la discrepància entre poders públics. D'un costat, Generalitat i Ajuntaments, de l'altre, el poder judicial.
Àstrid Barrio: s'està posant en entredit la legitimitat del poder judicial.
Marta Lasalas: ha estat el govern espanyol qui ha traslladat la pressió del conflicte als tribunals.
Arnau González: l'estat espanyol empeny l'independentisme a prendre la decisió unilateral; no posarà res damunt la taula.
Joan Safont: El poder judicial està desvinculat dels catalans. El conseller només controla presons, no pot ni exigir que els jutges coneguin el català.
A mig programa encetem entrevista als advocats de la consellera Rigau i de l'exvicepresidenta Ortega, Jordi Pina i Rafael Entrena.
Coincideixen que és una querella molt estranya que va i ve de Barcelona a Madrid i de Madrid a Barcelona, i destaquen que el missatge polític se'n va una mica fora del seu àmbit estricte de coneixements. Es pregunten què va passar entre el pronunciament de la Fiscalia de Catalunya i la contradicció de la Fiscalia Central de l'Estat dos dies després.
L'últim quart d'hora parlem amb Jordi Finestres, autor de "Retrat d'un magnicidi". Un llibre que descobreix Benjamí Benet i Blanch, el tinent de l'exèrcit que va donar el tret de gràcia al president Companys després d'afusellat.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3