Més 324 - 10/03/2016

El "Més 324" ha volgut retre homenatge i alhora recordar aquells antifranquistes que durant tres dies i dues nits es van tancar al convent dels Caputxins de Sarrià. Aquell repte contra la dictadura va ser l'embrió d'una lluita que fa 50 anys va suposar el tret de sortida de la llibertat i la democràcia. Del que va passar i sobretot del que va significar, n'han parlat Carme García Suárez, Enric Castells, Teresa Eulàlia Calzada i Clara Fons. Alguns dels quatre van ser allà i en el cas de la Clara Fons ha firmat un llibre que recorda aquells ressons de lluita política.

A banda i amb la participació dels tertulians Eduard Voltas, Esther Vivas, Joan Safont i Rosa Massagué s'han tractat altres temes de l'actualitat del dia.

El Parlament ha donat per acabat el ple monogràfic sobre l'emergència social i ho ha fet aprovant el pla de xoc de Junts pel Sí, però amb la vinculació al vot favorable dels nous pressupostos. Seran, doncs, els nous pressupostos els que recuperaran la renda mínima d'inserció i ampliaran les beques menjador. A més a més es crearà una comissió de seguiment per avaluar el compliment de les mesures.

També s'ha tractat de la defensa que Podem ha fet de la seva unitat mentre denuncia que el PSOE vol difondre un missatge de suposades diferències internes. I, finalment, Cristóbal Montoro, l'encara ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, ha manifestat que obre la porta a avançar els 1.400 milions pendents del 2014, però amb justificacions de pagaments.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3