TOTS ELS PROGRAMES

 • L'hora del lector - capítol 144
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 144

  Emili Manzano i Víctor-M. Amela entrevisten el cineasta Bigas Luna. Parlaran de les fotografies, peces d'art i reflexions que van formar part de l'exposició que va dedicar l'IVAM a la seva obra, i que han quedat recollides al llibre-catàleg "Ingestum". Bigas Luna és director, entre d'altres, de les pel·lícules "Bilbao", "Tatuaje", "Caniche", "La teta y la luna", "Jamón, jamón", "Las edades de Lulú", "La camarera del Titanic", "Son de mar"...

 • L'hora del lector - capítol 143
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 143

  Emili Manzano entrevista Ramon Solsona amb motiu de la publicació de la seva novel·la, "L'home de la maleta". Recomanaran llibres l'escriptor Mathias Enard, la traductora Anna Casassas i la professora de la Universitat de Girona, Marta Delclos. També participaran al programa els col·laboradors habituals Víctor-M. Amela i Xavier Antich. Al reportatge, Marina Espasa i Enric Juste parlen amb Francisco Ferrer Lerín sobre la seva nova novel·la "Familias como la mía".

 • L'hora del lector - capítol 142
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 142

  Emili Manzano entrevista l'escriptor Eduard Márquez, autor de "L'últim dia abans de demà". Xavier Antich parlarà de "Sol, jo, cremant a l'ombra", de Michelangelo Buonarroti" i Ingrid Guardiola de "Diccionario de literatura para snobs" i "The Rock Snob's Dictionary". Marina Espasa i Enric Juste, fan una passejada per la Barcelona de Salvat-Papasseit, tot atenent les explicacions de l'historiador Ferran Aisa.

 • L'hora del lector - capítol 141
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 141

  L'hora del lector dedica aquesta setmana íntegrament la seva hora de durada a una entrevista en profunditat amb l'escriptor portuguès António Lobo Antunes. Lobo Antunes (Lisboa, 1942), màxim exponent actual de la literatura portuguesa, és autor entre d'altres de La memoria de los elefantes, Ayer no te vi en Babilonia, Fado alejandrino i El orden natural de las cosas.

 • L'hora del lector - capítol 140
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 140

  L'escriptora Sílvia Alcántara serà la convidada d'aquesta setmana al plató. Emili Manzano, director i presentador del programa literari del 33, entrevistarà l'escriptora, amb motiu de la publicació de La casa cantonera, la seva segona novel·la, en què manté la línia de narració del que va ser la vida a les colònies tèxtils.

 • L'hora del lector - capítol 139
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 139

  Emili Manzano comptarà al plató amb l'escriptor Ponç Puigdevall, que presenta la seva novel·la "Un dia tranquil" (Tusquets, 2010) i amb el darrer premi Goncourt des Lycéens i finalista del premi Goncourt, Mathias Enard, qui ens parlarà de la seva novel·la, pendent de publicació en català, "Parle-leur de batailles, de rois et d'éléphants", i recomanarà lectures.

 • L'hora del lector - capítol 138
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 138

  "L'hora del lector" farà demà una edició especial amb recomanacions de lectures per a aquests dies de Nadal. El programa literari del 33 oferirà als espectadors una sèrie de suggeriments per llegir o regalar llibres, amb la presentació d'Emili Manzano i la presència al plató d'un grup d'escriptors i col·laboradors. Aquestes recomanacions aniran a càrrec, entre altres, de Xavier Antich, Marina Espasa, Marc Cerdó, Maria Campillo, Jaume C. Pons Alorda, Xavier Lloveras, Carles Álvarez i Javier Pérez Andújar. Carles Álvarez, a més, comentarà el llibre "Gabriel García Márquez. Una vida", la biografia que sobre el Nobel colombià ha escrit Juan Gabriel Vásquez. Ho farà en el temps que el programa dedica aquest mes a Colòmbia, país protagonista de la iniciativa del canal 33 "D'aquíd'allà".

 • L'hora del lector - capítol 137
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 137

  Sergi Pàmies és autor entre d'altres dels llibres "Si menges una llimona sense fer ganyotes", "La gran novel·la sobre Barcelona", "T'hauria de caure la cara de vergonya" i "Sentimental". Col·labora habitualment en premsa escrita i en espais televisius. Al primer reportatge, Marina Espasa i Enric Juste visiten el pianista Albert Bové, que interpreta una peça seva inspirada en l'obra de Proust.

 • L'hora del lector - capítol 136
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 136

  Excepcionalment aquesta setmana, Víctor Amela serà l'encarregat de saludar als espectadors de L'hora del lector des del plató per a donar pas de seguida a la redifusió de dues entrevistes realitzades en temporades anteriors. A la primera, Emili Manzano i Marina Espasa conversen amb el músic Lou Reed sobre les lletres de les seves cançons, les seves lectures de joventut i la seva relació amb artistes plàstics i escriptors del Nova York de les últimes dècades.

 • L'hora del lector - capítol 135
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 135

  Els escriptors Ana María Matute i Eduardo Mendoza seran els convidats demà a "L'hora del lector", després d'haver estat guardonats fa poc, i conversaran amb Emili Manzano, el director i presentador del programa, sobre les seves carreres literàries. Ana Maria Matute, Premi Nacional de les Lletres, és autora, entre altres, de les novel·les "Los soldados lloran de noche", "La trampa", "La torre vigía", "Olvidado Rey Gudú", "Aranmanoth" i "Paraíso inhabitado".

 • L'hora del lector - capítol 134
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 134

  El fill de Borís Pasternak, autor de "Doctor Zhivago", serà el convidat de "L'hora del lector". Evgueni Boríssvitx Pasternak ha vingut a Barcelona amb motiu de la presentació de la primera traducció directa del rus del clàssic del seu pare, que va ser portat al cinema en una gran superproducció.

 • L'hora del lector - capítol 133
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 133

  El biògraf del periodista polonès Ryszard Kapuscinski, Artur Domoslawski, serà el convidat de demà al plató de "L'hora del lector". Domoslawski ha escrit "Kapu?ci?ski non-fiction", llibre amb què glossa la trajectòria periodística i literària de Kapuscinski, del qual, a més, va ser gran amic.

 • L'hora del lector - capítol 132
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 132

  Les poetes Dolors Miquel i Roser Amills seran les convidades, demà, del programa "L'hora del lector", perquè acaben de publicar, cadascuna, els llibres "La dona que mirava la tele" i "Morbo". Al plató, parlaran sobre les seves obres amb Emili Manzano. L'espai de reportatges l'ocuparan Marina Espasa i Enric Juste, que entrevistaran Betsabé García, autora del llibre "Juguen dames", sobre les primeres estudiants de medicina catalanes.

 • L'hora del lector - capítol 131
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 131

  "L'hora del lector" emetrà un especial sobre la novel·la negra, amb motiu de la Trobada d'escriptors especialitzats en novel·la negra i novel·la social celebrada fa uns dies a València, i sobre la qual s'oferirà un reportatge. El programa literari del 33 rebrà al platò el periodista Xavier Vinader, l'escriptor Juli Arandes i Paco Camarasa, llibreter responsable de la llibreria "Negra y Criminal". Tots conversaran amb el director i presentador Emili Manzano, i amb el col·laborador Xavier Antich. I mentre es produeixi la conversa, la il·lustradora Claire Roquigny anirà dibuixant el que passi al plató.

 • L'hora del lector - capítol 130
  Veure vídeo

  L'hora del lector - capítol 130

  "L'hora del lector" retrà demà homenatge al professor Joan Solà, mort avui. El programa literari del 33 oferirà una edició especial, de 90 minuts, en què es recordarà les seves opinions, dites en el curs de l'entrevista que els membres de l'equip de "L'hora del lector" li van fer l'any passat i que es va emetre el juny del 2009.

Anar al contingut