La recerca sobre el càncer amb realitat augmentada

En què treballa actualment la recerca oncològica? El meteoròleg Eloi Cordomí, acompanyat pel robot social Pepper, ens ho ha explicat en un entorn virtual, amb imatges, gràfics i objectes reproduïts en 3D amb la tècnica de la realitat augmentada i la participació de nombrosos metges i investigadors.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
La Marató de TV3

La radiació que cura més i lesiona menys

Entrevista amb la doctora Ramona Vergés, cap clínica del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Vall d'Hebron. La radioteràpia d'alta precisió és un nou model de radiació que actua amb més intensitat i eficàcia contra el tumor. És més directa, potent i efectiva contra el càncer i crema menys els teixits de l'entorn. Actua amb eficiència també amb els càncers més agressius perquè els poden donar dosis més altes sense fer mal als teixits sans. La doctora Ramona Vergés, cap clínica del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Vall d'Hebron, apunta que la radioteràpia d'alta precisió està molt indicada per als tumors que necessiten dosis molt altes de radiació i evitar, d'aquesta manera, que passin a la sang i facin tumors en altres teixits, el que anomenem metàstasis. Dona molts bons resultats en càncer de pulmó i en els tumors anomenats radio-resistents, que són els que necessiten més dosis de radiació. Són els tumors del ronyó, de tiroides, de colon, entre d'altres, que quan fan metàstasis als ossos o al fetge són difícil de controlar.

TEMES:
La Marató
Anar al contingut