Una cova il·luminada per cuques de llum blava

I també acabem amb natura, perquè una parella d'aventurers canadencs ha fet aquest espectacular vídeo en "time-lapse" d'una de les principals atraccions naturals de Nova Zelanda: la Cova de Waitomo.

Descoberta a finals del segle XIX, aquesta cova de Waitomo té la particularitat d'estar habitada per uns insectes que, en el seu estat larvari, produeixen una llum blava. A més, fan una mena de filaments enganxosos, per atrapar les seves preses, que també agafen aquest to blavós. Tot plegat crea un espectacle natural que atreu cada dia milers de turistes.

Els autors del vídeo "Waitomo's Lights – Avatar in real Life", però, hi van anar de nit, per poder treballar amb tranquil·litat. Aquesta mena de cuques de llum, de l'espècie "Arachnocampa Luminosa", fan només tres mil·límetres i creixen fins a la mida d'un llumí. La Cova de Waitomo es troba a l'Illa Nord de Nova Zelanda. El recorregut turístic inclou un passeig en barca (com a les Coves del Drac de Mallorca) per un riu subterrani il·luminat només per la llum blava de les cuques de llum.

Els autors, Jordan i Jenna, tenen un blog on han penjat més de cinquanta vídeos recollint les seves aventures per la natura neozelandesa i quatre vídeos on expliquen la seva experiència a l'illa de Tasmània. La parella ja havia fet un vídeo d'aquesta cova anteriorment, però han volgut repetir l'experiència per millorar-lo.

Han penjat també els "making of" del primer y del segon vídeo, on es poden veure les dures condicions del rodatge, durant el qual van haver d'estar submergits de cintura cap avall en les fredes aigües del riu subterrani, durant hores, sense moure's i patint la mossegada d'alguna anguila.

 

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3