Un portal amb tota l'obra catalana de Gaudí

Una "G" sobre un trencadís i, de fons, algunes imatges emblemàtiques. No cal res més per saber que hem entrat en l'univers personal i irrepetible d'Antoni Gaudí.

És la benvinguda del nou Portalgaudí.cat, que s'ha presentat aquesta setmana. Hi trobem tota la informació de les 14 obres que l'arquitecte va fer a Catalunya, ordenades cronològicament. 

Entrem, per exemple, a la primera i no pas de les més conegudes: la Nau Gaudí de Mataró, del 1883. Una colònia tèxtil de la qual només es conserven l'espectacular nau destinada al blanqueig del cotó i uns sanitaris. Accedim a textos, fotografies i totes les dades, adreça i horaris per poder-la visitar. 

El portal també inclou un mapa amb la situació de tots els monuments, per si ens estimem més organitzar la nostra pròpia ruta de visites; i un apartat de notícies i activitats sobre tot el que envolta la vida i l'obra de Gaudí. I ens dóna l'opció de fer les nostres pròpies fotografies i compartir-les a Instagram amb altres aficionats de l'obra gaudiniana. Destaca, també, un apartat biogràfic, amb una línia de temps que resumeix la vida de l'arquitecte.

Portalgaudí.cat és una iniciativa del Consell per al Foment i la Difusió de l'Obra de Gaudí, integrat per diverses institucions i encapçalat pel Departament de Cultura de la Generalitat.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3