Quanta aigua gastem al dia?

Cada cop que obrim una aixeta, no som conscients que l'aigua és un bé preuat i escàs a molts llocs del món.

Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, celebrat dimecres, l'Agència Catalana de l'Aigua ens proposa un senzill exercici: calcular quina és la nostra petjada hídrica, és a dir, l'aigua que consumim diàriament. Facin la prova: només cal contestar set preguntes sobre els nostres hàbits higiènics i alimentaris, i llegir --de passada-- els consells que s'hi donen. I, al final, sabrem els milers de litres que gastem en un sol dia, una dada que potser no ens havíem ni imaginat. 

Més avall podem comparar amb la mitjana espanyola i catalana, i també amb les d'altres països del món, que oscil·len entre el malbaratament dels Estats Units i la penúria d'Etiòpia. La "petjada hídrica" mitjana al món occidental se situa al voltant dels 5.400 litres per persona i dia. Això equival a consumir, per persona i any, el volum que cabria en una piscina olímpica. 

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, "el comptador de la petjada hídrica vol convidar a la reflexió sobre els nostres hàbits de consum i el seu impacte sobre els recursos naturals i promoure l'acció cap a uns hàbits cada vegada més sostenibles".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3