Objectiu: residu zero

Cinc famílies, trenta dies, un repte: reduir al màxim la generació d'escombraries.

Aquest és l'argument de la websèrie "Objectiu #Rezero", en què, al llarg de cinc capítols, els protagonistes ens explicaran les seves experiències reals per adaptar diversos models de llar a un consum més responsable. La websèrie forma part de la campanya "Jo soc consum conscient" (#josoccoco), de la Fundació per a Prevenció de Residus i Consum Rezero.

A la seva web, hi trobem tots els detalls i molt més material. Per exemple, la mateixa llista de consells que s'ha entregat a cada família, com ara comprar a granel, rebutjar embolcalls de plàstic o evitar productes d'un sol ús. També podem conèixer el contingut del "kit" que reben els protagonistes de la sèrie, amb tot el que cal per fer el primer pas: des de bosses per anar a comprar fins a bolquers reutilitzables.

El primer capítol de la websèrie ens explica el cas del pis d'estudiants que comparteixen la Isabel, la Carlota i l'Eva, tres noies de Balaguer que estan estudiant a Barcelona. Aprendran, per exemple, que hi ha alternatives a les compreses d'un sol ús. El pròxim capítol, l'experiència de la família amb nens, es penja demà a la web. I fins al 12 de març s'aniran publicant (cada dues setmanes) els altres tres, dedicats a la parella, als jubilats i als primerencs. No se'ls perdin!

La websèrie ha estat realitzada per la productora FORMA I&M. L'objectiu de la campanya és reduir al màxim l'impacte dels residus que generem a les nostres llars. Es calcula que a Catalunya hi ha 4 milions de tones de residus de mitjana a l'any per municipi i una ràtio per càpita d'1,35 quilos al dia.

La campanya té el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de l'Agència Catalana de Residus, i la col·laboració de les empreses i entitats MOONCUP, Roll'eat, Valira, Bitsybags, ADZNadons, Ecoreciclat, Abacus Cooperativa i la cooperativa Opcions.

 

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3